Legislatia romaneasca in privinta energiei eoliene, inca greoaie

Rosenberg a adaugat ca avantajul pe care Romania il va avea daca va accelera introducerea tipului de energie alternativa este cat se poate de mare.

‘Implementarea sistemelor de energie eoliana poate oferi oricarei tari care apeleaza la acestea, inclusiv Romaniei, o independenta energetica care exista in alte tari’, a spus oficialul danez.

Conform statisticii intocmite de catre Suzlon Wind Energy, in anul 2008 compania a vandut si instalat in tari din Europa, Asia si America, circa 5.200 de turbine, echivalentul a aproape 2.000 de Megawati. In clasamentul regiunilor geografice in care au fost onorate comenzi, la finele anului trecut conducea detasat Statele Unite, cu 52 la suta, urmate de China, cu 25 de procente.

Totodata, America de Sud, India si Europa sunt zonele care au adunat, fiecare, cate 5 la suta din totalul vanzarilor. Cat priveste prezenta pe piata autohtona a Suzlon Wind Energy, in toamna anului trecut oficialii companiei a obtinut un contract cu spaniolii de la Martifer, lider european in domeniul structurilor metalice, prin care va livra acestora 29 de turbine eoliene de 2,1 MW pentru proiecte in Romania.

Potrivit lui Rosenberg, urmatoarele tinte de afaceri ale Suzlon vor fi, in perioada urmatoare, Bulgaria, Ucraina si Rusia.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.