Legenda Sfantului Valentin

Desi, ca in cazul majoritatii legendelor, istoria vine sa ne strice veselia, povestea Sfantului Valentin este una despre curajul de a sfida conducerea, in numele iubirii.

Se spune ca Valentin era un preot ce a trait in vremea imparatului roman Claudius. Acesta din urma isi dorea o armata numeroasa dar vitejilor imperiului le era mai usor sa stea acasa, alaturi de sotii. Pentru a evita neplacerile cauzate de atatea inimioare, Claudius a hotarat sa interzica tuturor sa se mai casatoreasca. Bineinteles ca o astfel de decizie nu putea sa fie pe placul iubaretilor.

Atunci intra in scena Valentin, preot cu predilectie spre oficializarea de casatorii. El decide sa uneasca, in continuare, cupluri, in camarute obscure si incaperi dosite. La ceremonie participau doar mirele, mireasa si preotul, mereu atenti sa nu ii surprinda vreun soldat.

Dupa cum era de asteptat, odata si-odata trebuia sa se intample: preotul a fost prins in timpul unei ceremonii. Din fericire, tinerii au reusit sa fuga. Din pacate, preotul a fost condamnat la moarte.

Se spune ca in timpul in care Valentin isi astepta executia, zecile de indragostiti au inceput sa ii arunce biletele de multumire in temnita. De asemenea, legenda spune ca Valentin este cel care a inceput traditia felicitarilor. El s-a indragostit de fica temnicerului, care venea sa il viziteze in inchisoare. Inainte de executie, preotul i-a lasat o scrisoare pe care a semnat-o „De la al tau, Valentin” (in engleza „From your Valentine”).

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.