Lasa-te de zahar!

La ȋntrebarea care este cel mai puternic şi mai popular drog, toţi medicii specialişti ȋn tratarea dependenţei de narcotice au răspuns ȋn unanimitate: zahărul.

Cu toate că niciodată nu a intrat ȋn categoria alimentelor sănătoase, despre zahăr s-au aflat nişte lucruri foarte urâte ȋn ultimul timp şi nu mă refer neapărat la faptul că ȋngraşă “fără număr, fără număr”, ci la faptul că “se joacă” cu mintea ta şi determină mutaţiile la nivel celular, cele care determină cancerul.Te ȋntrebi cum zahărul ȋţi poate transforma ȋn doar câteva minute starea de spirit?
Zahărul rafinat, cel alb, este absorbit foarte rapid de către organism şi determină o creştere necontrolată a producţiei hormonului dopamină, cel responsabil cu starea de bine. De aceea după ce ai mâncat mai multă ciocolată te relaxezi şi nu mai simţi anxietate sau supărare, ca apoi starea negativă să revină ȋn forţă – nivelul dopaminei este crescut doar pentru un moment, apoi scade pentru că dispare efectul zahărului ȋn sânge. De aceea mai vrei ȋncă o doză de zahăr!

Dependenta de zahar. Ce este si cum o tratam?

Trucuri pentru a consuma mai putin zahar

Mănâncă mai multe fructe
Zahărul din fructe, zaharoza, este echilibrat de fibrele, apa şi alte vitamine şi minerale pe care le conţin fructele. Există fructe foarte dulci, precum bananele de exemplu, pe care le poţi transforma ȋn deserturi delcioase. De exemplu, pisează o banană şi mixeaz-o cu puţină cacao prea a o transforma intr-un moussse delcios.

Renunţă lent…
… altfel vei intra ȋn sevraj, o variantă foarte uşoară a suferinţelor prin care trebuie să treacă un dependent de narcotice pentru a se lăsa de droguri. Astfel, vei avea stări proaste, vei fi iritată, balonată, cu dureri de cap, etc., corpul ȋncercând să facă orice pentru a te convinge că te simţi atât de rău ȋncât trebuie să mai iei o doză de zahăr.

De aceea te sfătuim s-o iei uşor şi să treci pe miere, foarte sănătoasă (vitaminizează şi mineralizează), are efect de detox, doar să nu abuzezi.

Alternative naturale la zahar

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise