Laptele praf pentru bebe. Câteva reguli și recomandări care te vor liniști

Desigur, dacă poți alăpta, este cea mai bună formulă: este deja cald și funcționează cel mai bine pentru a preveni crampele și gazele copilului și reprezintă este cea mai bună hrană. Fiind echilibrat, îi va oferi un nivel ideal de proteine, ​​și asta fără a conta pe anticorpii materni care îl vor proteja mai bine în primele 3 luni. Nu putem să nu menționăm contactul mamă/copil, dar și faptul că este gratis.

Bine, acum, nu te simți vinovată dacă ai decis să îl hrănești cu lapte praf Humana, pe care îl găsești pe piață dacă ai nevoie. Amintește-ți că laptele praf Humana nu este altceva decât lapte de vacă, reechilibrat în siguranță pentru copilul tău (cu proteine, zaharuri, omega 3, vitamine etc.).

Câteva reguli de bun-simț:

  • Nu eșți deloc obligată să continui același lapte care i-a fost dat copilului în maternitate.
  • De asemenea, nu trebuie să iei lapte praf la fel ca și copilul prietenei tale.
  • Dacă ai deja un copil și îl hrănești cu un lapte care i se potrivește, nu schimba cu alt produs.
  • Asculți cu înțelepciune toate sfaturile soacrei sau ale mamei tale, dar relația cu copilul tău este unică și tu ar trebui să ai ultimul cuvânt atunci când vine vorba de hrănirea copilului tău.
  • Prețul ridicat al laptelui nu înseamnă că este un produs mai bun, dar știi asta deja.

Recomandări cu privire la laptele praf:

  • Poți trece la lapte de vacă, adică același lucru pe care îl bei și tu (de exemplu, lapte UHT sterilizat) de la aproximativ 11 luni. Poate fi, de asemenea, laptele praf Humana nr. 3, îmbogățit cu vitamine, fier și multe altele: totul depinde de modul în care copilul tău mănâncă. Dacă mănâncă bine și a trecut pe diversificare, nu trebuie neapărat să consume același lapte, deși este recomandat să o facă până la 3 ani.
  • Lapte anti-reflux? Nu intra în panică, toți bebelușii au regurgitări. Pentru laptele AR (anti-regurgitare), tot pediatrul tău îți va spune dacă acest lucru este necesar. Refluxul poate fi doar o alergie la proteinele din laptele de vacă. Pediatrul tău va pune diagnosticul.
  • Ascultă-ți bunul simt și nu intra niciodată în panică. Doar pentru că bebelușul tău plânge (mai că sparge geamurile cu țipătul) și îți îngrijorează vecinii nu înseamnă că are o problemă cu laptele. În 90% din cazuri, este altceva: gaz, activarea microbiotei intestinale, modul de a dormi, mici balonări temporare, anxietăți transmise de părinți. Nu uita să-i spui bebelușului tău că totul este bine și că este în stare bună de sănătate: este destul de capabil să înțeleagă. Dacă îți vei păstra calmul, starea ta îl va liniști și pe el.

 

Sursă: Digital Metrics

Sursă foto: Pixabay

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.