Lansarea colectiei Migingko

Pe 29 martie a avut loc prezentarea colectiei Andreea Tincu & Sense toamna-iarna 2014/2015, in cadrul saptamanii internationale a modei de la Atena, Athens Exclusive Designeers Week.

MIGINGKO este numele colectiei, inspirata de frunza copacului de  Ginkgo Biloba, “arborele pagodelor ” sau “arborele templier japonez” in traducere libera ,originar din Estul Asiei. 

Din aceasta zona,  Andreea Tincu preia elemente vestimentare cunoscute  carora le confera un plus de complexitate. Kimono-ul  este transformat  in jachete  moderne  care pastreaza  insa minimalismul rafinat din  stampele asiatice. „Cureaua” tip obi este reinterpretata in accesorii ce marcheaza talia, realizate atat din benzi decorative,  cat si din combinatii uni cu aplicatii tip hand made. Fustele si rochiile  au un pronuntat volum in partea inferioara, pantalonii talia inalta si sunt foarte largi, conferind un aer usor retro intregii colectii . 

Terminatiile frunzelor de ginkgo devin  elemente tip  fringed decoration , in timp ce accesoriile de cap sunt prelucrari evidente ale aceleasi  forme vegetale.  

Este o colectie foarte feminina, un dialog intre traditie si inovatie, cu forme elegante si clasic proportionate.

Cromatica este dominata de negru , atat in contraste  puternice  cu ivory sau roz ,cat si in tinute all black sau in piese din tweeds “black&white”. 

Materialele folosite sunt naturale – lana cu cashmere, fire natural, matase, chantung matase, catifea  din bumbac, triplu voal din lana. 

Andreea Tincu & Sense este o prezenta constanta pe podiumurile nationale si internationale, prima colectie fiind prezentata in anul 2008 pe catwalk-ul Romanian Fashion Week . 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.