Iti place sa fumezi narghilea? La ce pericole te expui

By  | 

În timpul acestei activităţi sunt produse substanţe chimice cancerigene, asociate cu un risc mărit de leucemie, arată un studiu recent realizat de cercetătorii americani de la San Diego State University.

Fumatul narghilelei îi expune pe utilizatori la niveluri mari de benzen, un compus chimic cancerigen, despre care numeroase studii arată că favorizează apariţia multor cancere cu mortalitate mare, inclusiv a leucemiei.

Citeşte şi 5 semne că vei face CANCER 

Benzenul este un compus toxic întâlnit în tutun şi cărbune. În clasificarea U.S. National Toxicology Program, el este încris drept un cancerigen din grupa 1, ceea ce înseamnă că s-a demonstrat deja că produce cancer la oameni. Conform datelor OMS, nu există un nivel sigur de expunere la acest compus.

Studiul cercetătorilor de la San Diego State University, publicat în Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, a analizat nivelul de acid S fenil-mercapturic (SPMA), un produs de metabolism al benzenului, din mostre de urină provenite de la 105 fumători de narghilea şi 103 nefumători.

Citeşte şi Fructul miraculos care distruge cancerul 

Mostrele au fost prelevate înainte şi după participarea la o întrunire la care se fumaseră din narghilea, fie într-un bar ce oferea această activitate, fie într-o locuinţă particulară.

Mai multe detalii despre pericolele narghilelei pe RomâniaTV.net

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *