Iti cauzezi infertilitatea?

Cele mai multe femei cred că gradul de fertilitate ţine doar de vârstă şi materialul genetic, dar sunt mult mai mulţi factori care pot afecta pozitiv sau negativ fertilitatea ca alegerile de viaţă, nivelul de stres, dar şi altele la care puţine dintre noi ne gândim. Iată-le pe cele mai frecvente cauze care determină infertilitatea sau un grad scăzut de fertilitate.

Produsele de curăţat pe care le foloseşti ȋn casă
Un studiu publicat recent ȋn Environmental Health Perspectives a arătat că expunerea la substanţe care poluează, pesticide sau compuşi industriali care se găsesc din abundenţă pe fructe şi legume poate determina o scădere a gradului de fertilitate cu 25%.Pentru a elimina substanţele nocive de pe fructe şi legume, foloseşte o soluţie bio de curăţat “verziturile” sau spală-le bine.

De asemenea, produsele de curăţat casa, cele tradiţionale, conţin o grămadă de compuşi chimici extrem de nocivi stării tale de sănătate. Ȋnlocuieşte detergenţii şi spray-urile de curăţat obişnuite cu unele bio – le găseşti la preţuri bune ȋn super şi hypermarket-uri.

Greutatea
Un studiu publicat ȋn Fertility and Sterility a arătat că fetele care la 18 ani sunt obeze vor dezvolta, dacă nu au deja, sindromul ovarelor polichistice şi vor avea probleme cu fertilitatea. De asemenea, cu cât ai o greutate mai mare, cu atât activitatea ovarelor tale va fi ȋncetinită, iar şansele de a rămâne ȋnsărcinată sunt din ce ȋn ce mai mici.

Dar nici dacă eşti prea slabă nu este bine pentru că ai un organism care nu produce hormonul leptină, cel care controlează senzaţia de foame, dar care contribuie la echilibrarea perioadelor menstruale.

Ȋn concluzie, ȋncearcă să faci sport şi să mănânci cât mai sănătos pentru a nu avea probleme cu fertilitatea.

Cafeaua de zi cu zi
Un studiu al Şcolii de Medicină din Nevada, Statele Unite, a arătat că substanţa energizantă din cafea, cafeina, relaxează muşchii responsabili cu transportul ovulelor prin tuburile falopiene ȋn uter, de aceea, femeile care beau mai mult de patru ceşti de cafea zilnic pot avea probleme cu fertilitatea.

Ce trebuie sa stii despre raceala la ovare
Stresul iti ruineaza viata sexuala
4 obiceiuri care-ti pun in pericol fertilitatea

 

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise