Invata sa gatesti. E cool sa fii „gospodina”

Este un lucru să ştii să poţi să prepari 4 feluri diferite de mâncare simultan – aceasta este o aptitudine care se dezvoltă după multă practică. Dar asta nu înseamnă că trebuie să neglijezi complet arta gătitului – doar pentru că ai impresia că eşti neîndemânatică, nu te pricepi sau nu ai răbdare pentru aşa ceva. Gătitul are numeroase avantaje şi nu trebuie să te forţezi să ajungi la rangul de master chef. Dacă nu eşti convinsă de ce ar trebuie să petreci mai mult timp în bucătărie, cel puţin unul din cele 10 motive de mai jos îţi vor da de gândit.

 • Ai avantajul de a şti mereu exact ce ingrediente se află în mâncarea ta. Şi dacă vrei să mănânci sănătos sau să ţii un anumit regim, acest motiv ar trebui să te convingă!
 • Poţi face prăjituri sau torturi minunate şi personalizate pentru cei dragi iar ei te vor iubi pentru asta. Ce să mai spunem despre colegii de la birou, care se vor bucura pe urma experimentelor tale culinare.
 • Toţi te vor iubi la muncă pentru că le aduci prăjituri delicioase, făcute în casă.
 • Îţi vei impresiona prietenii şi familia. Să mai pomenim şi de iubit?
 • Vei economisi foarte mulţi bani. Nu orice masă pe care o prepari acasă este ieftină, dar cu siguranţă este MAI ieftină decât aceelaşi preparat la restaurant.
 • Îţi poţi satisface orice poftă culinară. Vrei clătite la miezul nopţii? Sau poate ţi-e poftă de ouă Benedict. Este mult mai uşor să îţi satisfaci papilele gustative atunci când poţi prepara gustările preferate chiar la tine acasă.
 • Devii mai interesantă din punct de vedere social. Atunci când ştii să găteşti, ai o nouă opţiune pentru serile de vineri: ”luăm cina la mine acasă, prepar eu ceva gustos”. Orice femeie adoră să fie gazdă şi să îşi impresioneze invitaţii cu ceva bun. De ce să nu le oferi musafirilor tăi un motiv în plus să te laude?
 • Afli lucruri noi despre cultura altor ţări. Inevitabil, vei dori să încerci să prepari mâncăruri specifice altor ţări iar acesta este un prilej foarte bun să călătoreşti un pic către locuri mai exotice prin prepararea unor alimente mai neobişnuite.
 • Devii mai independentă. Gătitul oferă o senzaţie de libertate şi independenţă. Chiar dacă sună un pic ciudat acum, garantat vei avea această senzaţie când alergi de colo-colo în bucătăria ta şi arunci cu condimente în mâncare. Adăugăm şi satisfacţia personală pe care o ai atunci când poţi avea grijă de tine prin prepararea unor alimente sănătoase.
 • Poţi cunoaşte oameni noi. Dacă descoperi că îţi place să găteşti atât de mult încât să te apuci de cursuri în domeniu, vei ajunge să cunoşti oameni minunaţi pe care probabil nu i-ai fi cunoscut comandând pizza de acasă.
 • Devii mai creativă. Gătitul sporeşte creativitatea. Dacă nu încerci să maximizezi creativitatea ta personală, niciodată nu vei avea viaţa împlinită pe care o meriţi. Drumul spre creativitate presupune o mulţime de experimente, iar gătitul este un foarte bun ajutor în acest sens. Vei avea parte de gusturi şi texturi noi.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.