Îngrijirea tenului: momentul adevărului

Există atâtea reguli, sfaturi, trucuri sau… cum le-or mai spune, că nici nu știi ce e bine și ce e rău în materie de îngrijirea tenului. Iată câteva răspunsuri pe care siguri le căutai…

 

„Dacă dormi cu faţa în perne sigur vor apărea riduri.”

ADEVĂRAT. De fapt, vor apărea oricum! Însă somnul de frumuseţe (ce ironie, nu?) agravează puţin situaţia! Presiunea exercitată de pernă asupra pielii – dormind mereu pe aceeaşi parte -, este responsabilă de apariţia crestăturilor permanente. Fă tot posibilul să dormi pe spate sau – dacă nu poţi -, procură-ţi feţe de pernă din mătase / satin, care nu-ţi agresează pielea atît de puternic. Pe de altă parte, indiferent care ar fi poziţia în care dormi, trebuie să bifezi cel puţin opt ore de somn; e de preferat varianta urmelor lăsate de pernă pe faţă decît să nu te odihneştii, pentru că pielea se reînoieşte de una singură pe timpul nopţii. În plus, probabil că ai observat faptul că acele crestături sînt mai pronunţate atunci cînd eşti foarte obosită.

 

„Ar trebui să-ţi începi rutina anti-ageing de cum apare primul rid.”

FALS. Nu e cazul să te panichezi, însă ar trebui să începi să foloseşti produse pentru fermitatea pielii înainte să descoperi aceste semne în oglindă. Dermatologii spun că este obligatoriu să aplicăm creme cu factor de protecţie absolut tot timpul şi să începi să foloseşti produse ce previn îmbătrînirea pielii după perioada reglării hormonale (în jurul vîrstei de 20 de ani). Dacă ne gîndim bine, e mult mai convenabil şi mai puţin costisitor să previi aceste urme  decît să le ştergi, odată instalate. Vrei vreo dovadă în acest sens? Citeşte calculul alăturat şi vei vedea ce economie importantă faci! Mai presus de partea financiară este cea legată de rezultate; nu trebuie să te rogi ca produsele pe care le foloseşti să fie suficient de puternice încît să şteargă ridurile, însă te poţi aştepta la un alt gen de avantaje. Ingredientele care luptă împotriva ridurilor îmbunătăţesc textura pielii, micşorează aspectul porilor, iar machiajul va rezista şi va arăta mult mai bine pe faţă.

 

 

„Liniile fine vor fi mai puţin vizibile dacă te exfoliezi mai des.”

FALS. În realitate, acele linii vor fi şi mai vizibile dacă insişti în a-ţi usca pielea prin aplicarea exagerată de scrub-uri preparate acasă sau cu măşti purificatoare. Exfolierea agresivă poate dăuna pielii sporind uscarea acesteia, arată dermatologii. Executată cu moderaţie, însă, exfolierea îţi va face pielea să radieze fără a-ţi traumatiza pielea. Secretul constă în a alege un exfoliant fin sau unul cu efect de microdermabraziune şi a-l folosi de maxim două ori pe săptămînă pentru a scăpa de celulele moarte şi pentru ca pielea să poată fi pătrunsă de crema ta hidratantă.

 

 

„Cremele ieftine nu sunt eficiente”.

FALS. Nu preţul este cel care-ţi va hidrata faţa sau va preveni instalarea ridurilor. Indiferent de preţ, ingredientele sînt cele care contează. De asemenea,  trebui să ţii cont de particularităţile pielii tale atunci cînd alegi o cremă. Consultă-ţi dermatologul – el îţi poate oferi mai multe variante de produse în funcţie de pielea ta, dar şi de buget! Caută în farmacii şi magazine produse ce conţin ingrediente precum acid alfa-hidroxid, retinol, vitamina C sau acid glicolic – în general sînt prezente în aceleaşi concentraţii.

 

Cocktail-urile pot dăuna pielii – pentru totdeauna.”

ADEVĂRAT. Ştii deja că o noapte pierdută şi udată fie şi cu puţin alcool se traduce printr-o zi în care nu arăţi prea bine. Poate că vei rezolva problema ochilor roşii cu cîteva picături de Visine, însă există şi alte efecte, mult mai importante. Alcoolul îţi deshidratează pielea – ştii cît de sete îţi este după ce consumi alcool -, ceea ce va adînci liniile fine. De asemenea, alcoolul va stimula circulaţia sîngelui către faţă, slăbind astfel vasele de sînge. Încearcă să răreşti nopţile pierdute iar atunci cînd e musai să petreci, începe-ţi ritualul de „revenire” de a doua zi dimineaţa aplicînd un ser cu vitamina C pentru a-ţi hidrata pielea!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.