Îngrijirea pielii în funcție de climă

Anotimpurile nu-s la fel pentru toată lumea. Adică, instalarea anotimpului rece nu înseamnă că ai nevoie de o cremă pentru îngrijirea pielii ca pentru cineva de la Polul Nord, de exemplu, dar nici nu poți avea același ritual cu australiencele. Totul depinde de clima zonei.

 

Cald & umed

Căldura obligă stratul de la suprafața pielii să se întărească și să respire mai puțin. Este vorba despre un mecanism auto-protector generat de straturile profunde ale pielii, mama tuturor celulelor pielii, pentru a se apăra de agresiunea razelor UV sau cancerului. Un alt aspect: umiditatea nu permite transpirației să se evapore. În mare parte calciu, acest val de sudoare se întărește, blocând sebumul dedesubt.

Remediu rapid: Murad Essential-C Cleanser, 185 lei, exfoliază delicat, grație micro-particulelor din formulă, îndepărtând eficient excesul de sebum și supra-aglomerarea de celule moarte de la suprafața pielii.Cald & uscat

În loc să se acumuleze la suprafața pielii, transpirația și umezeala se evaporă într-o atmosferă uscată. Asta sună bine, însă ești și mai vulnerabilă la amenințările externe. Bariera naturală a pielii este slăbită din cauza razelor ultraviolete, iar cu o protecție scăzută, vei fi nevoită să te aperi de radiațiile UV chiar și iarna, deci trebuie să alegi un produs pentru îngrijirea pielii cu factor de protecție.

Remediu rapid: Elizabeth Arden Flawless Future, 228 lei, cu creamide, oferă pielii protecție solară (SPF 30) și o hrănește intens cu lipide.

10984177-1417703171-387411

 

Rece & umed

Atunci când temperaturile scad, organismul conduce sângele mai aproape de inimă și organele vitale, deci mai departe de piele. Asta e o mare problemă, întrucât sângele este cel care transportă apa extrem de necesară și nutrienții pentru sănătatea pielii. Rezultatul: ten uscat, deshidratat, în ciuda umidității din aer.

Remediu rapid: Guerlain Abeille Royale mask, 614 lei, stimulează mecanismele cheie în procesul regenerării celulare, redând frumusețea și sănătatea pielii.

234024715

Rece & uscat

Aerul polar afectează circulația sângelui, destabilizând nivelul de hidratare al pielii. Rezultă un ten permanent uscat – aer înghețat afară, cald în interior – mediul propice pentru ca te alege cu pete, eczeme, ba chiar capilare sparte. La temperaturi extrem de mici, organismul încearcă să activeze noi vase de sânge pentru a susține circulația, însă aceste tentative pot sfârși prin apariția de vene roșiatice.

Remediu rapid: Rexaline Hydra Dose Super-hydrating rich cream, 307 lei, este o soluție „extremă” necesară pielii agresate de condițiile meteo, uscată și fragilă.

 

CREME SUR HYDRATANTE jb 3

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.