Ingrijirea pielii dupa plaja

Mai toată ziua ești la piscină, la plajă, și crezi că aplicarea unei creme este suficientă pentru siguranța pielii tale. Ei bine, nu e chiar așa…

Pentru majoritatea oamenilor, 10 minute de expunere la soare, de câteva ori pe săptămână, sunt suficiente pentru a menține un nivel normal al vitaminei D. Orice depășește acest interval este deja prea mult pentru pielea ta, mai ales dacă nu aplici o cremă de protecție solară cu factor ridicat (și nu doar la plajă). Însă știm cu toatele că mirajul plajei e prea mare pentru a nu ne asuma riscurile ce vin la pachet cu expunerea la soare.

Și fiindcă tot veni vorba de produse de protecție, trebuie să știi că eficiența unui produs cu SPF constă în capacitatea sa de a proteja pielea de razele UVB, care, însă, însumează doar 10% din radiațiile UV care ajung la noi. Restul este reprezentat de razele UVA, care pot pătrunde în profunzimea pielii, cauzând daune pe termen lung. Pentru protecție toată îți trebuie un spectru larg UVA+UVB, minim 30, ba chiar 50+ când mergi la plajă.

Chiar dacă aplici o cremă cu SPF ce întrunește toate condițiile, și o reaplici și pe plajă la intervalele recomandate, este important să îți protejezi pielea și după expunerea la soare:

  • Fă un duș răcoritor. Adică nu foarte cald, pentru a calma pielea înfierbântată, dar și pentru a îndepărta urmele de clor (de la piscină) sau sare din mare, care-ți deshidratează pielea.
  • Bea multă apă. Ajută la rehidratarea corpului și pielii, mai ales dacă ai stat ore în șir la căldură (chiar și sub umbrelă), și ai înotat în valuri… de transpirație.
  • Aplică o cremă calmantă. Formulele after-sun cu aloe vera, mentă și acid hialuronic, ajută în procesul reparator al pielii, o calmează și o hidratează după expunerea la soare.
  • Calmează usturimea. Dacă există, fie și ușoară, înseamnă că… te-ai ars. Măștile faciale sub formă de gel cu efect calmant sunt un remediu de bază în tratarea pielii inflamate după o procedură cosmetică, având și rol regenerator. Poți folosi acest truc și pentru a calma arsurile de pe corp; încearcă o formulă pe bază de aloe vera.
  • Ia suplimente / consumă antioxidanți. O arsură solară, cât de ușoară, dăunează asemenea radicalilor liberi, dar poate induce modificări ale ADN-ului, care pot conduce, în timp, la apariția cancerului de piele. Acordă o atenție sporită antioxidanților, reparatorii celulelor, precum vitamina E, vitamina C, extractul de ceai verde sau niacinamide. Caută-le în cremele de îngrijire, dar consumă-le ca atare din alimentele naturale viu colorate.

 

 

 

 

 

 

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.