Îngrijirea pielii: ascultă dorințele tenului tău

Ceea ce faci acum pentru tenul tău se va reflecta cel mai bine peste 10-15 ani, însă cele mai recente inovații in materie de îngrijire oferă multiple beneficii… pe loc!

Îți dorești…
O textură mult mai netedă, luminoasă

„Rata de reînoire celulară încetinește încă de pe la 20 de ani”, susține dermatologul Adam Geyer. Această depunere de keratină moartă împiedică lumina să se reflecte uniform pe suprafața pielii, dînd naștere acelui aspect tern și texturii aspre.
Ingrediente cheie: Acizii alfa-hidroxizi , enzimele, acidul mandelic, elastomerii
Multe sermuri anti-aging și creme pentru îngrijirea pielii abordează această scăderea exfolierii naturale cu acizi alfa-hidroxizi (AHA), enzime ori acid mandelic, un ingredient lipo-solubil, mai delicat decît acidul glicolic. Misiunea lor este să dizolve celulele moarte în mod delicat, scoțînd la iveală un strat mult mai proaspăt și mai strălucitor. Dat fiind că aceste formule au în compoziție emolienți – și nu zgîrie precum scrub-urile – cele mai multe dintre ele sînt suficient de delicate pentru a fi folosite pe orice tip de ten, susține Geyer. Să nu uităm totodată, de elastomeri, care sînt niște particule cu proprietăți optice ce îmbunătățesc (grație interacțiunii luminii cu pielea) transparența tenului si îmbunătățesc textura.

Îți dorești…
Ten mai curat

Acesta ar putea fi cel mai important dintre beneficii, deoarece acneea reprezintă motivul numărul unu în ceea ce privește vizita la dermatolog. „Acneea afectează 20% dintre adulți și 85% dintre femeile în jur de 20 de ani”, remarcă Mona Gohara, dermatolog si profesor asistent clinic în cadrul Universității Yale.
Ingredient cheie: Acid Retinoic
Chiar dacă acest derivat din Vitamina A (cunoscut sub numele de Retinol), este un antirid cu eficiență dovedită, dar inițial a fost creat pentru a trata acneea, însă astăzi se numără printre ingredientele de bază în îngrijirea pielii. Acesta stimulează colagenul, pentru a diminua liniile fine, dar dizolvă și surplusul de celule moarte și grăsime, neavînd răgaz să nu pătrundă în pori și să se întărească pentru a se forma coșuri. Folosit zilnic, vei observa tot mai puține surprize neplacute, dupa patru, pînă la șase săptămîni, spune Gohara.

Îți dorești…
Un ten cu nuanță uniformă

Inflamațiile cauzate de acnee, în trecut și în prezent , modificările hormonale ce însoțesc contracepția orală și, nu în ultimul rînd, cele cîteva dăți în care în care, neinspirată, te-ai decis să te bronzezi înainte de vacanța de primavară sau vreun party… toate acestea justifică problemele de pigmentare precum petele solare și melasma, explică dermatologul Anna Chapas.
Ingrediente cheie: Acid retinoic, Vitamina C, Niacinamide
Din nou, retinolul este eroul aici, grație proprietăților sale exfoliatoare. Dar asociat cu vitamina C, acesta acționează în deschiderea petelor, uniformizînd pielea în mai puțin de patru săptămîni, remarcă Gohara. Un alt ingredient anti-age clasic care ajută în uniformizarea nuanței tenului: niacinamida (derivat din vitamina B3 – se gaseste in farmacii), un compus ce blochează transferul de pigment în piele, spune Valerie Callender, Dermatolog in Washington DC.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.