Ingrijeste-ti gatul corespunzator

Fiindcă nu ne decidem dacă face pare din față sau din trup, tindem să ne neglijăm zona (atât de vizibilă) a gâtului și a decolteului. Până azi…

Primul lucru pe care l-am învățat când am călcat într-un salon de cosmetică a fost acela că gâtul vine la pachet cu chipul (asta ca să risipim îndoiala din introducere). Cu alte cuvinte, cremele și serumurile pe care le aplicăm pe față trebuie să ajungă și pe gâtul tău și decolteu, altminteri vor exista diferențe de ritm în ceea ce privește evoluția pielii în timp (adică e posibil ca zona amintită să îmbătrânească mai repede decât fața). Mai mult decât atât, regula privind protecția solară zilnică a feței se referă și la gâtul și pieptul tău, fiind expuse în egală măsură. Acum că am stabilit regula asta, iată ce poți face pentru ca iubitul tău să-ți adulmece gâtul fermecat.

Fără parfum
Dacă aplici parfum pe gât, n-o mai face de azi înainte. Alcoolul din parfumuri usucă pielea, favorizând apariția ridurilor. Totodată, unele parfumuri ce conțin mosc fac pielea să fie mult mai sensibilă la soare. Aplică-l doar pe încheieturi, iar pe gât și corp folosește loțiunea parfumată din gama complementară parfumului.

Hidratează-ți gâtul și pieptul
Caută pe etichete ingrediente precum acid hialuronic, retinol (ai grijă să aplici SPF mare a doua zi), vitamina C/E, acid glicolic, cunoscute pentru numeroasele beneficii pentru piele. Folosește o cremă de noapte intens nutritivă, cu ingrediente hrănitoare precum uleiul de migdale sau susan, vitamina E și d-panthenol.

Mai renunță la colier
Superbul accesoriu masiv care atrage atâtea priviri și complimente freacă pielea de la baza gâtului, iritând-o și slăbindu-i elasticitatea. Optează pentru cerceii candelabru, în mare vogă în acest sezon.

Fără yo-yo
Dacă ești genul care oscilează masiv pe cântar, trebuie să știi că schimbările de acest gen sunt motivul pentru care pielea gâtului se lasă. Menține-ți deci greutatea, iar dacă vrei să slăbești, fă-o sănătos (fără diete draconice).

Neck-xerciții la domiciliu
Stai în șezut, cu spatele drept, și îndreaptă-ți fața către tavan. Deschide gura larg și încearcă să aduci buza inferioară peste cea superioară. Stai așa trei secunde, relaxază și apoi repetă de încă 10 ori. Fă asta de mai multe ori pe zi și gâtul tău va rămâne ferm și neted multă vreme.

Nu uita de SPF
Mai întâi apar petele de soare, apoi pielea se ridează, se lasă… deci ar fi bine să nu mai uiți de SPF, aplicând din belșug pe față, gîtul și decolteul expus la lumina zilei. Alege unul cu ingrediente antioxidante, precum vitamina C; aceștia sporesc eficiența protecției solare.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise