Ingredintele periculoase din parfumuri

Le folosim în fiecare zi și tocmai asta poate fi problema: unele parfumuri conțin ingrediente despre care se știe că ar fi periculoase pentru sănătatea nostră. Vezi care sunt acestea și caută-le pe etichete atunci când cumperi parfumuri.

Și dacă ai senzația că ne referim doar la parfumuri sub formă de apă de toaletă, colonie sau esențe, trebuie să-ți reamintim că majoritatea cosmeticelor cu care ne îngrijim zilnic trupul, tenul sau părul conțin parfum.

Parfumul este toxic?
Depinde de compoziția sa, însă cercetătorii susțin că o mare parte din parfumuri (mai ales de proveniență îndoielnică sau cele ieftine) ascund în spatele ingredientelor frumos mirositoare chimicale toxice și alte ingrediente sintetice nocive, a căror legătură cu diverse afecțiuni medicale (dereglări hormonale, probleme de fertilitate, alergii sau chiar cancer) a fost demonstrată.Studii concludente
Acum cinci ani, un studiu pe 17 dintre cele mai populare parfumuri de pe piață a scos la iveală date îngrijorătoare. Cel mai important este faptul că pe etichetele acelor produse nu se regăseau enumerate ingredientele despre care se știa deja că sunt legate de scăderea calității spermei, derglări hormonale, probleme de tiroidă, cancer, obezitate, diabet și alergii, și nu doar pentru cei care le folosesc, ci și pentru cei care le miros involuntar, prin contactul cu cei care le folosesc.

Ingrediente periculoase
Atunci când vânezi parfumuri, criteriul de bază este, fără doar și poate, mirosul, că doar de-aia e parfum! Însă trebuie să te asiguri că acesta nu conține ingredientele de mai jos, pentru a-ți proteja sănătatea:

PARABENI = Sunt conservanți sintetici ce pot afecta producția de hormoni în organism.
FTALAȚI = Folosiți tot pe post de conservanți, aceștia pot afecta funcția reproductivă, dar și ficatul și rinichii.
MOSC SINTETIC = Acesta este unul dintre cele mai comune ingrediente din parfumuri, care deși este sintetic, apare cel mai frecvent ca „mosc” simplu. Poate duce la dereglări hormonale și poate fi reținut în laptele matern, grăsimea corporală, sângele din cordonul ombilical, dar are legătură și cu cancerul.

Alternative „safe”
Dacă nu ești sigură că parfumul tău preferate e sigur, folosește-l mai rar sau optează pentru unul creat din ingredient naturale. Și tu îți poți crea singură un parfum exact pe gustul tău, folosind uleiuri esențiale sau ingredient natural, disponibile în magaznele de profil.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.