Inelul contraceptiv hormonal cu eficacitate de 99%, Nuvaring acum si in Romania!

By  | 

NUVARING (inel vaginal care contine etonogestrel 120mcg/etinil estradiol 15mcg) este un inel flexibil, transparent, care contine hormonii estrogen (etinilestradiol) si progestogen (etonogestrel). Acestia sunt eliberati din materialul inelului si absorbiti prin mucoasa vaginala direct in circulatia sangvina. Inelul actioneaza asemenea “pilulei, prin inhibarea ovulatiei”.

Modul local de administrare este benefic deoarece evita primul pasaj hepatic, iar eficienta contraceptiva nu este afectata de tulburarile gastro-intestinale (varsaturi sau diaree, ce pot modifica pana la suspendare efectul contraceptivelor orale prin suprimarea absorbtiei acestora).

  • Anual in lume, 38% dintre sarcini sunt neplanificate, iar 23% dintre ele sfarsesc prin avort.
  • Conform unor studii realizate in Danemarca si Franta, sarcinile nedorite au aparut in 60,3% dintre cazuri din cauza pilulelor uitate sau luate prea tarziu, iar in 7.7% dintre cazuri din cauza varsaturilor.
  • In Romania, rata prevalentei contraceptiei in 2004 era de 58% din totalul femeilor de varsta fertila (14-44 de ani).
  • Calea cea mai simpla de reducere a avorturilor este evitarea unei sarcini nedorite: alegerea unei metode contraceptive eficiente, simple prin modul de administrare si cu o protectie in procentaj foarte ridicat.

Dupa Conferinta Mondiala a Federatiei Internationale de Planificare Familiala (IPPF) de la Beijing 2003, a aparut in lume conceptul de “sanatate a reproducerii umane” in a carei definitie se stipuleaza ca aceasta reprezinta nu numai absenta unei stari patologice a aparatului genital, dar si desfasurarea confortabila a unei vieti sexuale in siguranta fata de contractarea unor boli transmisibile sexual sau aparitia unei sarcini nedorite, cu oferirea unor servicii medicale de prevenire a acestora.

Pentru a reduce rata aparitiei sarcinilor nedorite pastrand totodata o buna stare de sanatate, dar si pentru a veni in intampinarea nevoilor femeilor din Romania, din luna mai 2009 pe piata noastra există unicul inel contraceptiv NUVARING cu administrare locala (intravaginala) lunara, deci o complianta crescuta, cu eliberarea continua si constanta a celei mai mici doze de etinilestradiol, femeile avand posibilitatea de auto-administrare.

Despre NUVARING

  • Eficienta NUVARING este comparabilă cu cea a pilulei contraceptive.
  • Femeile considera ca isi pot introduce si indeparta cu usurinta inelul vaginal NUVARING, iar pozitionarea acestuia nu are un rol esential asupra eficientei activitatii contraceptive.
  • Pentru a preveni aparitia sarcinii pe toata durata lunii, trebuie inserat si lasat in vagin timp de trei saptamani consecutive.
  • Incidenta redusa a efectelor adverse – In studiile clinice combinate care au inrolat 2322 de femei, NUVARING a fost in general bine tolerat, existand o incidenta scazuta a efectelor adverse asociate estrogenului, cum ar fi durerile de cap (5,8%), greata (3.2%) si sensibilitatea mamara (2,6%).

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *