Incearca aceste sporturi cool de vara

De la voleiul ȋn apă sau pe plajă s-a avansat mult… Astăzi, slackliningul, raftingul sau zorbingul fac deliciul celor amatori de aventură. Dacă te pregăteşti să pleci ȋn vacanţă sau ai chef “să te distrezi urban” vara asta, să cunoşti oameni noi şi să ai un corp super-fit, caută aceste sporturi ȋn oraşul tău sau ȋn resort-uri.

Zorbing. Ȋn balon, plutind pe apă

Dacă mai ai ceva din copilul care erai odată, zorbing-ul va fi cel mai tare lucru pe care l-ai ȋncercat vreodată. Propriu-zis, te vei afla ȋntr-un balon de plastic transparent pe un râu şi va trebui să te chinui să ȋnaintezi sfidând curenţii.

Prima dată când am făcut asta m-am ales cu o febră musculară de toată frumuseţea şi m-am hlizit câteva ore ȋncheiate. Recunosc, a fost una dintre cele mai tari distracţii din viaţa mea. A doua zi am făcut zorbing din nou, şi din nou…

Slacklining. Mergi pe sfoară

Ȋn Bucureşti s-a format deja o comunitate consistentă de slacklineri şi care promite să se mărească din ce ȋn ce mai mult. Slacklining-ul este, aparent cel puţin, un sport simplu de făcut: ai o sfoară groasă legată de doi copaci sau de capetele unui pod, depinde câtă adrenalină ai ȋn vene şi cât de mult te pricepi, iar ceea ce trebuie să faci este să o traversezi fără să cazi… de prea multe ori.

La ce e bun acest exerciţiu? Ȋţi antrenezi toţi muşchii pentru că ai nevoie de tot corpul pentru a menţine echilibrul, ȋţi ȋmbunătăţeşti substanţial coordonarea şi capacitatea de concentrare şi râzi pe săturate. Unde mai pui că persoanele atrase de asemenea sporturi sunt super-cool şi vei fi ȋncântată să ai asemenea prieteni.

Free climbing. Escaladează pereţi fără hamuri

Este dificil, te antrenează cum alte sporturi nu o pot face şi la sfârşit te simţi cea mai puternică femeie care a existat pe pământ, cea care a reuşit după zeci de ȋncercări, să escaladeze peretele din sală.

Ȋţi recomand să te antrenezi mai ȋntâi ȋn sală, pe pereţi creaţi special pentru asta, şi să nu te hazardezi la alpinism pe munte, este o “treabă” extrem de riscantă şi fără forţă ȋn membre nu vei face nici câţiva metri.

Kitesurfing. Placă + zmeu = love

Este un sport care câştigă din ce ȋn ce mai mult teren peste tot prin lume, poate pentru că este combinaţia perfectă ȋntre visul de copil, acela de a zbura cu un zmeu pe mare, şi adrenalina de a manevra un zmeu imens şi colorat şi o placă. Nu-ţi mai spun că după o săptămână de antrenamente te ȋntorci acasă cu abdomenul plat şi picioare de gazelă…

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.