In sanatatea ta… sexuala

By  | 

Ti-a venit menstruatia, dar nu erai pregatita

Incearca sa impaturesti citeva bucati de hirtie igienica sau batiste din hirtie in jurul lenjeriei tale – vor ramine pe loc si vor absorbi o cantitate importanta de fluid. Totusi, nu introduce niciodata hirtie igienica pe post de tampoane in vaginul tau. Hirtia igienica este atit de subtire incit bucati din ea pot zgiria cu usurinta vaginul, producind ulterior o infectie.

Apar dureri abdominale din senin

Ia imediat un antiinflamator care iti calmeaza durerea, precum Ibuprofen. Intre timp, redu in intensitate orice alta eventuala crampa a musculaturii uterului printr-un masaj realizat la nivelul abdomenului inferior, prin consumul de lichide fierbinti sau prin aplicarea unei comprese cu apa calda sub ombilic.

Ai uitat sa-ti iei anticonceptionalul

Ia-l imediat cum iti amintesti. Atit timp cit il inghiti in ziua in care trebuia sa-l iei, vei fi protejata si nu vei fi nevoita sa folosesti o metoda contraceptiva de urgenta. Totusi, daca ai ajuns in ziua urmatoare, inghite doua pilule in acelasi timp. Apoi, poti reintra in normal, cu o pilula pe zi. Si apeleaza la o metoda de contraceptie de urgenta pina cind incepi urmatorul pachet.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *