Imbunatateste-ti ritualul nocturn de frumusete

Dacă ȋntrebi un dermatolog care este cea mai bună metodă de a menţine pielea tânără şi fără imperfecţiuni, ȋţi va răspunde că cele opt ore de somn şi alte câteva de relaxare sunt cheia. La fel va răspunde şi un medic sau un nutriţionist.

Dar de ce nu ai beneficia de cele opt ore de somn pentru a te face şi mai frumoasă, tratându-ţi pielea cum merita?!  Imaginează-ţi, ai parte zilnic de opt ore de spa! Uauuu!!!Exfoliază şi ai grijă să nu te “şifonezi”
Foloseşte un gomaj delicat pentru pielea feşţei, ca cel cu flori şi ulei de măsline (foloseşte muşeţel sau cimbrişor pentru un efect anti-inflamator şi cicatrizant), ca apoi să-ţi prepari unul mai dur pentru corp (cu sare de Himalaya, de mare sau cu zaţ de cafea).

Cât despre “şifonare”, ia-ţi o faţă de pernă din satin are nu va agresa pielea precum bumbacul (material care te poate ȋmbătrâni prematur), iar dacă eşti ataşată de aşternuturile tale sau nu-ţi place satinul, stai cu faţa pe marginea pernei.

Hidratează şi tratează
Ȋn funcţie de problema pe care o ai, alege un ulei hidratant pentru a unge pielea secată de-a lungul zilei din cauza aerului condiţionat, diferenţei de temperatură dintre birou şi exterior, stresului şi alimentaţiei neadecvate.

Dacă ai pielea foarte uscată, alege un ulei de arahide, iar dacă ai o piele normală, dar cu tendinţă de ridare, ia-ţi un ulei de rapiţă care conţine compexul de uleiuri Omega cu efect anti-aging.

Cum să previi umflarea ochilor
Te trezeşti cu ochii umflaţi pentru că mănânci prea multă sare, junk food şi zahăr mai ales seara. De asemenea, este posibil să foloseşti o cremă de ochi prea “grea” – schimb-o cu o loţiune şi bea ceaiuri diuretice ca de codiţe de cireşe sau păpădie ȋnainte de culcare.

Eco-ritual de frumusete in 6 pasi

Solutii de frumusete ascunse in baia lui

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise