Idei de snacks-uri sănătoase

Ne-am obișnuit să ronțăim în timp ce urmărim un film sau un serial, ceea ce duce la acumularea de kilograme nedorite. Până când reușim să renunțăm la acest obicei, putem înlocui chipsurile cu snacks-uri mai sănătoase, precum cele de mai jos.

Popcorn fără grăsime

Da, există, aproape toate companiile îl produc! O altă variantă ar fi să îl faci chiar tu, acasă. Ai nevoie de 50 grame de porumb pentru floricele, o linguriță de ulei de cocos (fără aromă) și un vârf de sare. Folosește un vas de fontă sau unul cu fund dublu și, când uleiul s-a încins, pune boabele de porumb și sarea. Amestecă bine, apoi acoperă cu un capac. Când boabele încep să nu mai pocnească, stinge focul.

Struguri, fructe de pădure

Fiind mici, vei avea impresia că mănânci mai multe. În plus, fructele în general au foarte multe beneficii pentru sănătate.

Citește și: Ești sigură că alegi gustări sănătoase? 

Legume cu sos cu puține calorii

Dacă ești obișnuită cu nachos, alege în schimb legume precum castraveții sau morcovii, tăiate felii lungi. Ca sos folosește salsa, iaurt grecesc cu condimente sau muștar picant.

Chipsuri din varză kale

Pune câteva frunze de varză kale (eventual rupte în bucățele) pe o tavă cu hârtie de copt și coacele pentru 5-8 minute. Evită produsele de acest gen din magazin pentru că sunt prăjite sau pline de ulei.

Citește și: 9 gustări care îți dau energie 

Tu ce obișnuiești să ronțăi în timp ce te uiți la filme? Ai încercat vreodată una dintre aceste alegeri sănătoase?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.