Idei de amenajare pentru o casă modernă: Unde și de ce să amplasezi canapele extensibile

Cine și-ar putea imagina o casă modernă fără canapele extensibile? Într-adevăr, aceste piese de mobilier extrem de practice și, totodată, deosebit de atractive din punct de vedere estetic reprezintă, în zilele noastre, un must have în materie de Home & Deco. De ce? În primul rând, datorită funcționalității lor, iar în al doilea rând pentru că acestea nu fac niciun compromis în ceea ce privește designul vizual. De la modele clasice, precum celebrul Chesterfield, la modele minimaliste, concepute în stil nordic (un trend ceva mai recent și în mare vogă), canapelele extensibile îmbină simțul estetic cu cel practic într-un mod ingenios.

Designerii de la Alberta Casa, unul dintre cele mai apreciate magazine online de mobilă din lemn masiv și canapele extensibile din România, nu concep ca o casă modernă să nu fie utilată cu cel puțin una sau mai multe canapele extensibile – numindu-le „vedeta spațiilor amenajate strategic, cu mult bun-gust și un deosebit simț atât al esteticului, cât și al pragmatismului’’.Iar dacă ești de părere că locuința ta nu are nevoie de canapele extensibile, iată în continuare câteva viziuni care ți-ar putea schimba complet percepția:

Amplasarea unei canapele extensibile în living, pentru momente de răsfăț

Chiar dacă dispui de o locuință cu suficiente camere, nicio încăpere nu se compară cu inima casei tale, care este livingul. Aici te relaxezi după o zi plină la birou, acesta fiind primul loc în care te oprești seara, înainte de a ajunge în pat. Mai exact, te oprești pe canapea… Recunoaște, de cele mai multe ori nici măcar nu apuci să te schimbi de haine înainte de a te afunda pentru câteva momente de răsfăț în confortul canapelei tale din living. Iar după ce în sfârșit te faci comodă și te schimbi în hainele de casă, cum ar fi să-ți poți extinde canapeaua și să te întinzi în cea mai confortabilă poziție, urmărind la televizor serialul preferat în timp ce savurezi un ceai cald? Așadar, pentru momente de răsfăț, ia în considerare amplasarea unei canapele extensibile în living!

Amplasarea unei canapele extensibile în camera de oaspeți, pentru surprize reușite

Imaginează-ți următorul scenariu: e seară, iar la ușă sună din senin cineva. Răspunzi și descoperi că rudele tale sau o prietenă foarte bună s-au gândit să-ți facă o surpriză… neașteptată! Cu alte cuvinte, te-ai trezit cu musafiri neașteptați, care intenționează să rămână la tine peste noapte. Ce faci? Le strici surpriza doar pentru că nu ai unde să îi găzduiești? Nu și dacă ai fost suficient de inspirată atunci când ți-ai decorat locuința, incluzând în planul de amenajare și amplasarea unei canapele extensibile pentru camera de oaspeți. Astfel, în doar câteva momente, printr-o simplă mișcare, vei avea la dispoziție un pat numai bun de dormit pentru musafirii tăi surpriză.

canapele extensibile alberta casa

Amplasarea unei canapele extensibile în dormitor, pentru eficientizarea spațiului

Locuiești la bloc, într-un apartament de dimensiuni reduse? Dormitorul tău nu-ți permite amplasarea unui pat pe mijloc, iar montarea forțată a acestuia ar însemna să sacrifici o mare parte din spațiul disponibil, accesul pe timpul zilei în cameră fiindu-ți astfel îngreunat? Și în această situație, varianta unei canapele extensibile pe care să o poți strânge pe timpul zilei pentru a obține un decor aerisit se va dovedi a fi o idee de amenajare interioară extrem de practică și estetică pentru o casă modernă.

Sursa: Adserving iAgency.ro

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.