Iarna te confrunți cu păr electrizat?

Vremea rece chiar poate să anuleze „factorul sexy” al părului tău. Dă vina pe lipsa umidității pentru orice neplăcere, de la fire rebele, păr electrizat, și până la deshidratarea scalpului.

De ce se electrizează părul?
O lecție scurtă de știință! Electrizarea este o cauză a încărcării pozitive din firele de păr uscate, care le determină să se respingă reciproc. „Acest fenomen se intensifică într-un mediu uscat”, arată chimistul cosmetic Ron Robinson. (Atunci când există umiditate în aer, încărcătura are unde să se descarce.) Consumul celor 2 litri de apă zilnic, însă, este o măsură anti păr electrizat.

Cum poți preveni
„Folosește un șampon și un balsam hidratant, apoi aplică un spray fără clătire de la jumătatea lungimii până la vârfuri”, recomandă Yanni Boyiatzis, stylist în salonul Serge Normant @ John Frieda din New York. „Hidratarea ajută la neutralizarea electronilor care provoacă efectul electro-static”, adică atunci când te confrunți cu păr electrizat.

Repară pe loc
„Un spray ușor poate salva situația”, spune Jen Atkin, hair-stylist la Clear, deoarece polimerii vor ține firele pe loc. O altă soluție: un spray anti-static pentru păr electrizat, de exemplu Moroccanoil Frizz Control anti-static, 149 lei. Funcționează similar celui folosit pentru a împiedica electrizarea hainelor pe piele, însă conține ingrediente hrănitoare, deci va trata problema părului uscat în timp ce-l va ține sub control.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.