Heart Age ("Varsta Inimii") sau cati ani are inima ta

Unilever si Federatia Mondiala a Inimii (World Heart Federation – WHF) au lansat un proiect comun pentru a mediatiza Heart Age („Varsta Inimii”) – instrument prin care fiecare persoana isi poate determina riscul de a dezvolta boli cardiovasculare si riscul de aparitie a atacului vascular cerebral in urmatorii 10 ani de viata.

Pe baza scorului de risc Framingham, Heart Age utilizeaza pentru calcularea varstei inimii factorii de risc standard pentru bolile cardiovasculare sau atacul vascular cerebral: varsta, greutatea, circumferinta taliei, sexul, nivelul de colesterol, tensiunea arteriala si fumatul.

In cazul in care varsta inimii este mult mai mare decat varsta cronologica a persoanei, se considera ca riscul de aparitie a unei afectiuni cardio-vasculare in urmatorii 10 ani este mare. Totodata, acest instrument sugereaza si solutii simple pentru „intinerirea” inimii.

Margarina Becel aduce Heart Age in Romania

Intre 21 iunie si 15 noiembrie, medici cardiologi vor fi prezenti, in fiecare duminica, intre orele 10.00 -14.00, in toate magazinele Real din tara pentru a-i ajuta pe oameni sa faca testul „varsta inimii” si a-i incuraja sa isi schimbe alimentatia si stilul de viata, pentru a-si imbunatati sanatatea inimii.

  • Testul „Varsta Inimii” se poate face accesand site-ul www.heartagecalculator.com

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.