Greseli de igiena personala

Igiena personală corecta este foarte importantă, însă trebuie să avem grijă să nu exagerăm. Iată câteva reguli de igienă ajunse obsesii nesănătoase.

Îți speli vaginul

Cu siguranță trebuie să te speli bine „acolo jos”, dar niciodată în interiorul vaginului. Corpul tău se descurcă de minune să se curețe singur, nu are nevoie de acest ajutor din partea ta. Tot ce faci este să cureți bacteriile naturale, făcând loc celor nocive să crească și să provoace daune.

Cum iti mentii vaginul sanatos?

Îți speli fața înainte de culcare

Bineînțeles, este obligatoriu să te demachiezi și să cureți fața înainte de culcare, dar nu despre asta e vorba. E ok să îți speli fața doar cu produse care nu îți curăță complet sebumul de pe față. Pentru un aspect tânăr al tenului, este recomandat să folosești produse organice delicate, precum apa de trandafiri, pentru că acestea îți lasă fața proaspătă, dar hidratată.

Îți epilezi părul pubian

Indiferent de motivele pentru care faci asta, pielea ta se poate irita foarte repede, pot apărea fire crescute pe sub piele și chiar infecții. Fie că alegi lama de ras, ceara sau epilatorul, trebuie să ai mare grijă la ce faci în acea zonă. Îți recomandăm să tunzi cât mai scurt firele de păr în loc să te epilezi.

Pericolele epilatului inghinal

Folosești produse parfumate în zona intimă

Există tot felul de produse pentru zona intimă: săpunuri, geluri, spume de curățare, chiar și spray-uri… Evită-le! Folosește un produs delicat, pentru a evita uscarea acestei zone, dar și anumite infecții.

Chiar ai nevoie de un gel intim?

Tu faci aceste greșeli de igienă personală?

 

*articol preluat din Cosmopolitan NG

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.