Greseli de igiena pe care le faci dupa sala

Ce obișnuiești să faci după ce te antrenezi la sală? Ai grijă, aceste greșeli aparent banale de igienă îți pot sabota sănătatea!

Sportul face parte din viața oricărui om sănătos, deci, în primul rând, trebuie să te felicităm că ai un stil de viață potrivit! Totuși, există anumite greșeli pe care și tu le poți face după ce mergi la sală, greșeli care te pot îmbolnăvi.

Reguli de etichetă la sala de fitness

Iată care sunt cele mai importante greșeli de igienă pe care le faci după sală:

Te ștergi de transpirație folosind mâinile

Cred că deja știi că microbii sunt peste tot în jurul nostru, cu atât mai mult la sală, pe toate aparatele pe care pui mâna. Ștergându-te de transpirație cu mâna, nu faci decât să te umpli de microbi. Ține mereu aproape un prosop curat cu care să te ștergi, pentru a evita să te îmbolnăvești. De asemenea, spală-te pe mâini imediat după antrenament.

Te duci desculță la duș

Dușul pare un loc curat, nu? Doar acolo e locul unde te cureți! Greșit! Dușurile sunt și ele pline de bacterii, mai ales pe podea. Poartă papuci absolut de fiecare dată când faci duș la sală. Dacă i-ai uitat acasă, așează măcar un prosop pe jos.

Când e bine să faci exerciții fizice

Nu te speli pe față imediat

Poate că nu ai suficient timp să faci un duș și te vei spăla când ajungi acasă, dar niciodată nu pleca de la sală fără să te speli pe față! Bacteriile și transpirația îți pot bloca porii și nimic bun nu poate ieși din asta, crede-ne pe cuvânt!

Nu îți schimbi toate hainele

Indiferent că este vorba de lenjeria intimă, de pantaloni, de maieu sau de șosete, toate hainele de pe tine trebuie schimbate atunci când pleci de la sală! Cel mai bine e să faci și duș imediat după antrenament, dar, dacă nu poți, cel puțin schimbă-și hainele transpirate și pline de bacterii!

Slăbește distractiv jucându-te ca un copil!

Tu faci aceste greșeli la sală?

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise