Greseli de dieta pe care trebuie sa le elimini

Aceste greseli de dieta iti saboteaza reușita în lupta cu kilogramele. Te ajutăm să le elimini.

Conversaţiile despre diete durează prea mult!

În momentul în care cineva pomenește de slăbit, toţi cei de faţă emit păreri (chiar şi cei care habar n-au avut vreodată de diete, pentru că greutatea nu le-a pus vreodată probleme). Tu, care te chinui să scapi de câteva kilograme, te simţi cu musca pe căciulă. Toate aceste discuţii nu fac decât să te amărască. 

Dieta alcalină, secretul frumuseții

Ai parte de asemenea dezbateri? Ar fi două posibilităţi: ori te informezi temeinic şi îi faci „praf” pe toţi cu lucrurile pe care le cunoşti despre nutriţie, ori schimbi subiectul. Autoironia e amuzantă, dar nu atunci când îţi provoci suferinţă. Nu uita că, de cele mai multe ori, stresul e cel care îngraşă!

Jobul tău e prea solicitant?

Sau… aşa pretinzi tu! Multe dintre noi dau vina pe programul de la serviciu; cum că el nu le-ar permite să se ţină de o dietă. De acord, un program infernal îţi poate pune beţe în… farfurie, dar lucrurile nu stau tocmai aşa. În realitate, nu sărim niciodată peste fast-food, chipsuri, biscuiţi (mai ales că se pot mânca cu o singură mână în vreme ce butonezi cu cealaltă). Scuza cu „n-am timp să mănânc” se traduce în anumite cazuri cu „n-am chef să mănânc ce şi cum trebuie”…

Dieta vegană îți poate înfrumuseța chipul

Dieta ta e nerealistă

Când o citeşti pentru prima dată şi mai afli cât e de eficientă, treaba e ca şi rezolvată, deja te vezi fără 10 kilograme. Ţi se pare floare la ureche, mai ales că nu e o dietă solicitantă: nu ai nevoie decât de… un măr, o frunză de salată şi o ţelină rasă pe zi, deci nu va trebui să-ţi pierzi vremea tocându-ţi tone de varză şi nervi, sau cine ştie ce alte reţete pe care le-ai încercat în trecut (şi nu au funcţionat).

Din păcate, persoanelor gurmande le e cel mai greu să reziste în asemenea condiţii, deşi, fapt surprinzător, ele sunt cele mai atrase de astfel de regimuri extreme. Cât despre efectele post-dietă, nu mai sunt de mult un secret: te îngraşi la loc şi mai pui şi peste!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.