Grepfrutul, aliment minune in dieta si pentru sanatate

Sursă importantă de vitamine, minerale şi antioxidanţi

Doar o jumătate de grepfrut conţine aproximativ 46 mg de vitamina C, adică 75% din doza zilnică recomandată, care întăreşte sistemul imunitar şi reduce riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer sau boli de inimă. Grepfrutul roz şi cel roşu conţin licopen, un antioxidant puternic, cel care dă şi culoarea fructului, aşadar cu cât este mai închis la culoare cu atât efectele sunt mai puternice! 

Acidul folic care se găseşte în acest fruct este crucial pentru buna funcţionare a creierului iar potasiul este esenţial pentru buna funcţionare a inimii şi a musculaturii.

Beneficii pentru frumuseţe

Bogat în vitaminele A şi C dar şi în antioxidanţi, consumul de grepfrut îţi va proteja pielea de factorii nocivi din mediul înconjurător şi va ajuta la regenerarea pielii şi netezirea ridurilor fine prin stimularea producţiei de colagen. În plus, stimulează circulaţia sângelui şi astfel  stimulează creşterea părului, oferindu-i în acelaşi timp un aspect frumos şi sănătos.

Extractul de seminţe de grepfrut este extrem de benefic în combaterea infecţiilor şi bacteriilor. Poţi să îl foloseşti în tratamentele anti-mătreaţă sau să îl incluzi în dietă ca supliment alimentar pentru a te bucura de aportul de vitamine şi minerale.

Aliment dietetic

Grepfrutul conţine puţine calorii, aprox. 40 kca /100 g şi este recomandat atât persoanelor care vor să slăbească dar şi celor care îşi doresc o sănătate de fier. În urma studiilor s-a descoperit că acest fruct scade nivelul insulinei din sânge, ceea ce împiedică zahărul să fie depozitat în organism, ci este folosit în procesul de ardere.

Un alt beneficiu pentru siluetă este că grepfrutul este compus în cea mai mare parte din apă şi fibre, fapt care îţi oferă o senzaţie de saţietate rapidă. Un studiu din S.U.A. a relevat că un consum regulat de grepfrut poate ajuta la scăderea în greutate fără să îţi schimbi obiceiurile alimentare, datorită celor 2 efecte ale sale importante: saţietate rapidă şi nivel scăzut al insulinei.

Dieta cu grepfrut

Dieta cu grepfrut este o dietă eficientă, care te ajută să slăbeşti până la 5 kilograme în 12 zile, însă este o dietă extrem e restrictivă care îţi privează organismul de nutrienţii necesari, aşadar nu o recomandăm decât în situaţii extreme. Ai grijă, însă, este foarte probabil să pui la loc kilogramele pe care le-ai dat jos când vei reveni la o alimentaţie normală!

Contraindicaţii 

Unele tratamente medicamentoase interferează cu consumul de grepfrut, în special în cazul persoanelor care au suferit transplanturi dar şi alte tratamente pentru tensiune arterială sau anxietate. Cere-i părerea şi medicului înainte să consumi acest fruct extrem de benefic.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.