Ghimbirul, deliciu si sanatate

Dacă aveai impresia că ghimbirul este un ingredient savuros şi atât, te-ai înşelat amarnic, aşa cum vei afla mai jos. Beneficiile sale sunt numeroase şi uneori surprinzătoare, dar te vor convinge să incluzi ghimbirul  pe lista ingredientelor nelipsite din locuinţa ta!

Ghimbirul – benefiii şi utilizări

Deşi este adeseori asociat reţetelor asiatice, gustul picant, uşor de remarcat  al ghimbirului îl face un ingredient potrivit şi pentru alte preparate occidentale printre care şi numeroase prăjituri, cum ar fi cheesecake-ul cu ghimbir. Singura problemă este că nu toţi iubim aroma sa, aşadar nu ne putem bucura şi de efectele sale.

Ghimbirul stimuleaza circulaţia sângelui

Dacă bei ceai de ghimbir, te va ajuta să te încălzeşti mai uşor iarna nu doar pentru că este un preparat cald ci mai ales pentru că stimulează circulaţia sângelui şi vei simţi căldura cum te cuprinde din interior. Un alt beneficiu rezultat de aici este faptul că te vei simţi mai vioaie, mai plină de viaţă, gata să îţi continui treburile cu ”mintea limpede”.

Dacă ai persoane care suferă de Alzheimer în familie şi te temi că ai putea moşteni şi tu această condiţie, consumul regulat de ghimbir va amâna acel moment inevitabil pentru că scade numărul celulelor moarte din creier.

Şi viaţa ta sexuală va avea de câştigat de pe urma consumului de ghimbir, considerat în ayurveda şi un bun afrodiziac. Şi ca să îţi demonstrăm că nu este doar un mit trebuie să ştii că te vei excita mai uşor şi sunt şanse mai mari să ajungi  la orgasm deoarece clitorisul este puternic vascularizat şi reacţionează mai bine când creşte nivelul fluxului sanguin. La fel se întâmplă şi în cazul partenerului, aşadar tu hotărăşti cine şi cât ghimbir trebuie să consume!

Ghimbirul ajută în tratarea cancerului ovarian

Există studii care au demonstrat că ghimbirul are un rol extrem de benefic în tratamentul cancerului ovarian, în cazul căruia gingerolul determină celulele canceroase să se autodistrugă. În plus, spre deosebire de tratamentul convenţional, la care celulele canceroase ajung să devină imune, atunci când sunt expuse la gingerol, acestea nu dezvoltă rezistenţă. 

Din păcate, cancerul ovarian este depistat de cele mai multe ori prea târziu, când s-a răspândit şi tratamentul nu mai este posibil. În stadiile incipiente, ghimbirul este un aliat de nădejde, însă!

Efect antiinflamator

Ghimbirul funcţionează ca un bun antiinflamator, fiind utilizat în tratarea febrei musculare dar şi în tratamentul osteoartritei şi artritei reumatoidă, dacă este consumat cu regularitate. Dacă ai dureri şi inflamaţii locale nu te sfii să aplici cataplasme locale şi să bei mult ceai, care îţi va ameliora durerile şi va grăbi vindecarea. 

Ajută sistemul digestiv

Include ghimbirul în alimentaţia zilnică dacă ai şi tu probleme cu sistemul digestiv. Datorită orarului haotic şi a calităţii foarte slabe a alimentelor ”de laborator” pe care le consumăm, ne confruntăm adesea cu dureri de stomac, constipaţie şi gaze intestinale. În timp ce stimulează sucurile digestive, ghimbirul calmează durerile şi are efect uşor laxativ.

Femeile însărcinate şi persoanele care suferă de rău de mişcare pot consuma ceai de ghimbir ca să treacă peste senzaţia de greaţă mai uşor. 

Proprietăţile vindecătoare cât şi savoarea rizomilor de ghimbir, se datorează uleiurile sale volatile care sporesc în timp. Astfel, cu cât planta este mai bătrână, cu atât cresc proprietăţile sale vindecătoare, de aceea rizomii tineri sunt folosiţi pe post de condiment în preparate iar cei bătrâni în tratamente.

Tu foloseşti deja ghimbirul în alimentaţie? Ce alte beneficii ale acestui aliment mai cunoşti?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.