Ghidul de protectie solara pentru pielea ta

Ingredientele esentiale

Unele produse dedicate protectiei solare nu sunt atat de sigure pe cat par, ba chiar iti pot afecta nivelul hormonal. Totul se rezuma la ingrediente, subliniaza Environmental Working Group care prezinta substantele de care ar trebui sa ne ferim atunci cand cumparam o crema anti UV:

  • Ingredientele pe care ar trebui sa le evitam: oxibenzon, vitamina A (retinyl palmitate), substante care tin insectele la distanta
  • Ingrediente pe care ar trebui sa le cautam: zinc, dioxid de titan, Mexoryl SX, avobenzon

De asemenea ar trebui sa te orientezi catre creme de protectie solara si mai putin catre produsele de tip spray sau pudra; ar trebui sa alegi creme cu FPS 30 si nu 50 care sa aiba un spectru larg de protectie (rezistente la apa pentru plaja, piscina sau in cazul in care efectuezi exercitii fizice).

Atunci cand razele UV ating intensitatea maxima

In orele in care razele UV lucreaza la putere maxima, este bine sa eviti expunerea la soare.

Asa ca, pe langa creme, hainele devin cea mai buna protectie (un pareo, ochelari de soare, o palarie). Incearca sa stai pe cat posibil la umbra pentru ca pana la urma trebuie sa ne bucuram de zilele la plaja si nu sa stam sa ne tratam arsurile.

Alte recomandari

Cei de la Environmental Working Group ne sfatuiesc sa nu ne lasam pacalite de acele produse de protectie solara cu FPS 50 pentru ca s-ar putea sa ne tenteze sa stam mai mult la bronzat. Ramai la un FPS 30 si aplica produsul mai des.

In ceea ce priveste vitamina A, noi studii au aratat ca tumorile si leziunile apar mai repede la nivelul pielii pe care a fost aplicata o crema ce contine aceasta vitamina. O mare parte din produsele de potectie solara contin 33% retinyl palmitate sau vitamina A, prin urmare, ar trebui evitate.

Oxibenzonul este un alt ingredient de care ar trebui sa ne ferim pentru ca el contine estrogen sintetic care penetreaza corpul si contamineaza intregul corp. Mai mult, daca vrei sa tii departe insectele, mai bine cumpara un produs dedicat in exclusivitate unei astfel de protectii si care nu se combina cu protectia solara.

Renunta la produsele de tip spray sau pudra pentru ca ele raspandesc mici particule pe care nu este tocmai recomandat sa le inspiri. Alege cremele pe care sa le reaplici des pentru a obtine un bronz frumos si sanatos.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.