Ghid pentru sănătatea ta erotică

Foloseşte cele 76 secrete sexy din această secţiune pentru a investi în ceea ce noi, la Cosmo, numim bună starea senzuală. Făcând asta îţi vei îmbunătăţi fiecare experienţă erotică.

O stimă de sine mai mare. Mai puţin stres. Un sistem imunitar mai puternic. Mai puţine stări proaste. Studiile arată că poţi obţine toate astea şi ceva în plus de la sexul de calitate… sau, mai degrabă, de la o viaţă sexuală bună.”Te ajută să-ţi menţii sănătatea fizică, mentală şi emoţională”, spune Ava Cadell, profesor doctor şi autoare a cărţii NeuroLoveology: The Power to Mindful Love & Sex. ”Sexul solo sau cu un partener te va ajuta să arăţi mai bine şi să fii mai încrezătoare.”

Deci da, bunăstarea senzuală este esenţială pentru bunăstarea ta generală. Dar cum te îngrijeşti mai bine de părţile care te fac o persoană sexuală unică, autoritară şi doritoare de extaz şi cum îţi lucrezi viaţa intimă? Poţi începe prin a-ţi dezmierda toate punctele hot.

Ce urmează este ghidul nostru care-ţi arată cum să-ţi îmbunătăţeşti sănătatea erotică, de la cum să ai grijă de cele patru zone esenţiale numai bune de excitat, la cum să te simţi mai frumoasă dezbrăcată, la explorarea acelor lucruri care-ţi fac vaginul să se simtă mai bine, şi cum să te bucuri de orgasme extraordinare – cu sau fără partener.

Zona 1

Creierul

”Creierul este cel mai erotic organ al tău”, spune Cadell. E extrem de important pentru excitare, pentru că hipotalamusul produce testosteron şi estrogen, hormonii care-ţi alimentează pofta de sex. Creierul tău produce şi un amestec puternic de compuşi chimici, printre care se numără şi dopamina şi norepinefrina, care influenţează plăcerea şi atracţia pasională. Cum răspund zonele tale intime la această petrecere obraznică de la etaj? Se umplu de sânge şi de lubricare naturală – pregătindu-de pentru o partidă pe cinste.

Reţetă erotică

Să-ţi exersezi acest centru sexual nu e greu deloc. Tot ce trebuie să faci este să-ţi dublezi gândurile pornografice. Aşa că joacă un mic joc cu tine:

”Scrie pe hârtie cele cinci fantezii sexuale care-ţi dau târcoale cel mai mult”, sugerează Cadell.

Pot fi uşoare (să te săruţi cu o fată, să faci o baie sexy cu partenerul) sau sălbatice (să fii legată, să o faceţi în trei). Dacă-i permiţi minţii să fie cât de nebunatică vrea ea, te poţi excita serios. Împărtăşindu-ţi dorinţele erotice cu partenerul şi rugându-l să facă acelaşi lucru puteţi descoperi că există unul sau două lucruri pe care amândoi vreţi să le încercaţi, spune Cadell.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de noiembrie a revistei Cosmopolitan.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.