Ghid de presopunctura pentru acasa

 

Mic ghid de presopunctură pentru acasă

Odată ce ai localizat punctul sau punctele de energie care te interesează, situate în acelaşi loc la toată lumea, apasă cu degetul mare sau arătătorul asupra lui timp de 30 de secunde până la 2 minute, scăzând presiunea către final.

Dacă te doare capul, punctele energetice pe care trebuie să le stimulezi sunt situate la tâmple. Acestea trebuie stimulate împreună, în acelaşi timp. Un alt punt energetic ce are influentă în cazul durerilor de cap este cel situat între degetul mare şi arătător.

Când treci printr-o stare depresivă sau anxioasă poţi să ameliorezi această stare exercitând presiune asupra unui punct central situat pe piept, între sâni, la baza de sus a pieptului. Alte puncte energetice legate de stările de anxietate sunt situate pe braţe, la încheietura mâinii, acolo unde simţi pulsul.

Când vrei să scapi de senzaţia de vomă pe care o ai în timpul sarcinii poţi stimula punctul de energie corespondent situat central pe abdomen, undeva la nivelul stomacului.

Sperăm că nu e şi cazul tău, însă multe femei au dureri menstruale ce pot fi atenuate prin stimularea unor puncte situate pe picioare. Acestea sunt puncte pereche, pe ambele picioare şi trebuie stimulate în acelaşi timp, în interiorul gleznei.

Dacă petreci mult timp în faţa calculatorului şi ai privirea obosită poţi să-ţi îmbunătăţeşti starea prin stimularea concomitentă a celor 2 puncte energetice situate la capătul interior al sprâncenelor.

Dacă suferi de insomnie, punctul energetic ce trebuie stimulat timp ce câteva minute atunci când mergi la cucare, în mod frecvent, este situat între sprâncene. 

Sperăm că acest mic ghid de presopunctură îţi va fi de folos în traterea micilor disconforturi zilnice! Pentru un tratament mai intens îţi recomandăm să cauţi ajutor la un terapeut profesionist.

 

Presopunctura este o metodă tradiţional chinezească de tratament care susţine că prin aplicarea unei presiuni asupra unor puncte energetice poţi atenua unele simptome deranjante. Aceste puncte energetice sunt situate pe cele 14 meridiane de curgere a energiei, chi. Fiecare punct de pe corp este corespondentul unui anumit organ, astfel că atunci când stimulezi un anumit loc pe corp, vei elibera tensiunea dintr-un alt punct, aparent fără legătură.

Denumită şi acupunctura fără ace, presopunctura are efect doar în urma mai multor şedinţe. Dacă după 3 şedinţe de presopunctură nu observi ameliorări în starea de disconfort este indicat să le întrerupi. În plus, acesta nu este un tratament de sine stătător, ci unul complementar. Aşadar, poţi apela cu încredere la şedinţele de presopunctură atunci când simptomele tale nu sunt foarte puternice dar şi atunci când urmezi şi un tratament medicamentuos şi vrei să micşorezi dozele.

Deşi doar un profesionist îţi va face un tratament de presopunctură eficient poţi să înveţi să îl aplici şi tu singură. Este foarte important să cunoşti punctele de energie şi ce corespondent au ele, dar şi să aplici presiunea potrivită. Să spunem că după ce ai mers la un terapeut şi ai urmat mai multe şedinţe, sub îndrumarea acestuia poţi învăţa să stimulezi şi tu anumite puncte şi să înlături blocajele de energie în situaţiile mai puţin solicitante.

Care sunt simptomele pe care le tratezi cu ajutorul şedinţelor de presopunctură: greţurile cauzate de sarcină, oboseala, durerile de cap, crampele mentruale, insomniile, nervozitatea, constipaţia şi altele. Dacă ai suferit de curând o leziune sau eşti genul care se învineţeşte uşor ori ai răni recente nu este bine să recurgi la acest tip de tratament tratament. Atunci când şedinţele de presopunctură sunt dureroase ele trebuie întrerupte imediat.

Ţi-am pregătit şi un mic ghid de presopunctură pentru acasă pe pagina următoare!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.