Ghid de conduită la ginecolog

Mersul la ginecolog este pentru multe femei o corvoadă, însă vizitele periodice sunt necesare pentru a fi sigură că totul este în regulă. Data viitoare când mergi la medicul ginecolog, ține cont de acest ghid de conduită.

Respectă programarea

Din moment ce ai stabilit cu doctorul că vei ajunge la o anumită oră, trebuie să respecți programarea. Nu te duce mai devreme în speranța că are o fereastră și niciodată nu întârzia fără să anunți.

Fă un duș înainte

Multor femei le este jenă să își deschidă picioarele în fața medicului, dar nu ar trebui! Acesta este un specialist care vede și atinge zona intimă de zeci de ori pe săptămână – nu te va judeca sau critica. Totuși, fă un duș înainte, mai ales dacă este vară și e posibil să fi transpirat.

Nu ascunde antecedentele tale sexuale

Este neplăcut să te gândești la un avort sau la o boală cu transmitere sexuală din trecut, dar medicul tău trebuie să cunoască aceste informații pentru a putea diagnostica orice simptom ciudat, reacții adverse ale tratamentului sau complicații.

Dă glas întrebărilor și temerilor care te frământă

Vizita aceasta reprezintă ocazia perfectă pentru a discuta despre problemele tale de sănătate cu ginecologul tău. Însă medicul nu-ți poate citi gândurile, astfel că este necesar să faci tu primul pas și să-i vorbești despre motivele tale de îngrijorare. Deschide discuția înainte ca acesta să înceapă examinarea; în felul acesta, nu te vei simți presată de timp.

Sună la cabinet pentru a afla rezultatele analizelor

Ginecologul tău ar trebui să te anunțe când a primit rezultatul analizelor, dar nu trebuie întotdeuna să aștepți. Este posibil să fie foarte ocupat și să uite să îți dea telefon – nu e foarte profi, dar i se poate întâmpla oricui. Întreabă în cât timp va primi rezultatele analizelor și, dacă acel interval de timp a trecut, dă tu un telefon.

 

Citește și: 4 lucruri pe care ginecologul nu are voie să le faca niciodată 

Citește și: 3 întrebări pe care trebuie să i le pui medicului ginecolog 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.