Generatia Bridget Jones

Recent am dat peste un articol pe www.dailymail.co.uk care m-a facut foarte curioasa. E vorba despre faptul ca femeile sunt frumoase, destepte, cu asteptari mari si vise roz cu inimioare, insa nu reusesc sa isi gaseasca un partener potrivit. Prin urmare, conceptul de familie este din ce in ce mai rar intalnit. Iar articolul e scris de un barbat si, da, este scris intr-un ziar britanic, insa problema pusa e foarte interesanta si nu cred ca tine doar de Marea Britanie.

Sa va povestesc care sunt argumentele aduse in discutie. In articol, David Willetts ne atrage atentia ca pentru prima data sunt mai multe femei decat barbati care isi obtin diploma de absolvire a unei facultati. Prin urmare, sunt si mai multe femei care obtin o educatie din ce in ce mai inalta si, asa cum e firesc, isi cauta un partener pe masura cu studii de acelasi nivel sau mai inalte.

Apoi David Willetts revine la ideea de baza si anume romanul (transformat in film) care o care ca personaj principal pe Bridget Jones si declara cu sinceritate „Bridget Jones este un fenomen real”.

Mai fantastica mi s-a parut alta declaratie a domnului Willetts: „Bineinteles ca lumea se schimba si e fantastic ca se intampla. Dar realitatea e ca, in ciuda faptului ca barbatii vor sa fie cei care aduc painea in casa, lor nu li se mai ofera posibilitatea sa fie ei aceia care aduc painea acasa.”

Problema sustinuta nu este ca femeile sunt din ce in ce mai realizate profesional, ci ca ele ii intrec pe barbatii, ei nu mai simt ca sunt cei care sustin familia si atunci devin neincrezatori in foretele proprii si noi tot mai mandre ca suntem din ce in ce mai… aproape de perfectiune.

Tu de care parte esti:

  • Sustii ideea feminina/feminista cu mandrie ca femeile se pot intretine singure si pot trai fara sa fie intretinute?
  • Consideri ca modul in care a evoluat societatea e daunator din toate punctele de vedere personal/profesional/familial? Si ca barbatii sunt cei care trebuie sa isi mentina forever-and-ever rolul de a aduce painea in casa?
  • Sau poate esti mai pacifista si echilibrata si consideri ca femeile ar trebui sa stea intr-o pozitie mai calduta si sa il mai lase si pe barbat din cand in cand… sa se simta barbat?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.