Gatul si decolteul – zonele cel mai expuse efectelor negative ale soarelui

Multe femei isi protejeaza fata de razele soarelui, folosind creme speciale, dar nu acorda aceeasi atentie gatului si decolteului.

Aceste doua zone sunt insa extrem de expuse efectelor negative ale soarelui si necesita aceleasi ingrijiri ca si fata, pielea in aceste doua zone fiind la fel de sensibila si de fina.

Pielea din zona gatului are foarte putine glande sebacee. In plus, din cauza absentei colagenului, pielea de pe gat se poate deshidrata rapid si isi pierde si elasticitatea.

Pe de alta parte, gatul si decolteul sunt printre zonele unde ridurile isi fac cel mai usor aparitia si unde se observa foarte repede trecerea timpului.

Medicii dermatologi recomanda pentru gat si decolteu acelasi tratament ca si pentru ten, adica o rutina bazata pe demachiere, tonifiere si hidratare.

Pentru a avea grija de pielea de pe gat si decolteu e bine sa folosesti zilnic o crema hidratanta, aceeasi pe care o aplici si pe fata. De asemenea, e important ca noaptea sa folosesti o crema nutritiva, bogata in vitamine care sa hraneasca pielea.

Gomajul este si el foarte important si recomandat sa se faca o data pe saptamana. Aplica acelasi produs pe care il folosesti pentru exfolierea fetei, cu miscari circulare, pentru a elimina impuritatile si a curata zona de celulele moarte.

Crema cu factor de protectie solara (FPS) este si ea indispensabila. Gatul si decolteul sunt expuse vara aproape nonstop la actiunea soarelui, de aceea trebuie protejate de razele UV prin utilizarea unei creme cu FPS ridicat (nu doar cand stai la plaja, ci oricand iesi din casa). Astfel, aparitia semnelor de imbatranire prematura a pielii poate fi evitata.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.