Frumusețe în timpul sarcinii

Când se confirmă existența sarcinii, citești tot ce-ți pică în mână despre această perioadă minunată și… plină de restricții. Evident, nici ritualul de frumusețe nu face excepție. iată câteva informații importante.

Un lucru e clar: mai tot ce făceai înainte de sarcina este acum interzis (cremele cu retinol, de exemplu) sau cel puțin nerecomandat.  În plus, multe chestii care-ți făceau bine, par inutile acum! Am ales pentru tine câteva situații cu care te vei confrunta și soluțiile ideale…

Capriciile tenului

S-ar putea să constați că, deși înainte de sarcină puteai să aplici orice pe piele, pielea ta reacționează negativ la majoritatea cremelor folosite anterior.  Șansele ca acest comportament  să fie permanent sunt mici, deci momentan va trebui să limitezi numărul produselor cosmetice și să optezi pentru cele dedicate pielii sensibile – dermatocosmeticele.

Șampon de casă

Părul tău pare… indiferent în fața șamponului sau balsamului folosit în mod regulat, deși își făcea bine treaba înainte. E un „moft” trecător, nu-ți face griji. Dar pentru a nu inveti prea mult în căutarea celei mai bune metode pentru îngrijirea părului, hrănește-ți părul, la propriu, folosind câteva ingrediente din bucătărie, cu care să-ți creezi propriul produs de curățare și tratament 2-in-1: amestecă 2 ouă cu 30 ml ulei de măsline sau argan, 15 ml zeamă de lămâie, 5 ml oțet de mere, apoi spală-ți părul ca de obicei și clătește-l bine.

Mommy Glow

Ok, am auzit de mii de ori că femeile însărcinate capătă o strălucire aparte… însă lucrurile nu stau chiar așa. Producția de sebum o poate lua razna în timpul sarcinii, făcându-te să-ți ascunzi chipul în fotografiile în care-ți etalezi burtica. Așa că noua ta „dependență” de frumusețe va fi… pudra minerală! Acum putem vorbi de „strălucirea” specifică maternității.

Dublu masaj

Masarea burticii cu ulei pe perioada sarcinii nu este doar o măsură de păstrare a elasticității pielii, ci și o modalitate de comunicare cu bebe. Deseori, masajul ajută la calmarea fătului, atunci când dă din piciorușe agitat și te lovește.

Alternative eficiente

Unele femei se pot face cunoștință cu acneea în timpul sarcinii (tot hormonii sunt de vină), iar soluțiile consacrate – acid salicilic, benzoil de peroxid sau Retin-A – sunt interzise în această perioadă. Însă poți folosi cu încredere produse pe bază de ulei de arbore de ceai sau hamamelis (Witch Hazel), în cadrul ritualui zilnic de îngrijire, după curățare și hidratare.

Sarcină cu… bonusuri

Vrei câteva motive în plus să te bucuri de perioada sarcinii? Strălucirea pielii e ceva… uzual în cele nouă luni, însă vei vedea și alte schimbări în bine, pentru care le poți mulțumi hormonilor: părul se îndesește și strălucește, unghiile cresc mai puternice, dar și mai rapid, iar decolteul e mai sexy ca niciodată. Dacă nu te simți confortabil din cauza luării temporare în greutate, poți muta centrul atenției pe oricare dintre aceste atu-uri!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.