Frumusețe de iarnă: află de la un specialist ce intervenții poți să faci

Toamna numărăm ridurile de expresie, petele pigmentare apărute după expunerea la soare sau ridurile. Apar cearcăne şi cercuri negre în jurul ochilor cauzate de prea multe ore petrecute în faţă ecranelor computerului şi a telefonului inteligent.

Strălucirea dată de bronz tenului, dar şi efectul soarelui asupra moralului nostru s-au risipit demult şi ne tratăm anxietatea cu cafele tari. Involuntar, începem să ne analizăm în oglindă kilogramele în plus și să numărăm firele de par rămase în perie.

Toate aceste lucruri reprezintă motive de îngrijorare, dar nu trebuie să se transforme şi într-o depresie de sezon amplificată de lipsa de vitamina D şi odihnă!

Toamna este şi cel mai potrivit anotimp pentru mici corecţii de ordin estetic. De aceea, medicul Oltjon Cobani, specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă ne spune care sunt cele mai utile intervenţii de frumusețe pe care le putem face în această perioadă.

„În afara unui stil de viaţă sănătos (mai multă atenţie acordată alimentaţiei, hidratarii şi mişcării), putem apela de diferite tratamente, de exemplu cocktailuri cu acid hialuronic şi aminoacizi care ajută la obținerea unui ten mai frumos şi luminos. Însă dacă unele riduri s-au instalat deja, pot fi luate în considerare injecţiile cu toxina botulinică sau filler-ele cu acid hialuronic”, spune specialistul.

Totodată, te poţi ajuta de resursele propriului corp că să obţii o rejuvenare facială, apelând la chirurgia regenerativă, ce se realizează cu ajutorul ţesutului adipos, laserelor şi a PRP-ului (Platelet Rich Plasma), tehnică indicată în această perioadă.

„Ce trebuie să înţelegem este că odată cu vârsta se pierde din volumul feței şi calitatea tegumentului scade. Evident, fiecare dinre cele trei proceduri menţionate mai sus are un efect benefic, dar combinarea lor asigură un rezultat mai bun şi de mai lungă durată.”

Ce facem cu petele pigmentare?

„Le tratăm corespunzător. În primul rând trebuie să înţelegem că aceste pete pigmentare apar şi din cauza factorilor genetici sau a tratamentelor cu anumite medicamente, cum ar fi cele hormonale, antibiotice sau antiepileptice. Alte cauze ar fi acneea și agresiunile asupra pielii prin mijloace proprii, cum ar fi stoarcerea coşurilor.

Cum le tratăm totuşi?

Prin peeling-uri IPL (Intense Pulsated Laser), laser fractionar CO2, PRP (Platelet Rich Plasma) sau mezoterapie cu diverse substanţe de albire a tenului la nivel local.

Dar cu firele de păr care cad?

Toamna, începe să ne cadă excesiv părul. Toate femeile sunt stresate de pierderea firelor de par în acest anotimp.

„Nu numai femeile, dar şi bărbaţii! Dacă sesizăm o cădere nefirească a părului sau apariţia alopeciei în unele zone ale scalpului, putem apela cu încredere la tratamentul PRP, adică plasmă îmbogăţită în trombocite”, spune doctorul Cobani.

Ce se întâmplă mai exact?

În procesul de îmbătrânire se pierde circa 16% din capacitatea de sintetizare a hormonilor de creştere pentru fiecare 10 ani de viaţă trăiţi. Tratamentul PRP poate creşte densitatea părului prin stimularea celulelor stem din bulbul implantat şi poate accelera creşterea părului. La baza acestei tehnici stau hormonii de creştere pe care îi avem depozitaţi în sângele periferic şi celulele stem adulte periferice.

După recoltarea unei cantităţi de sânge periferic, din acesta se pot obţine cantităţi suficiente de PRP (plasmă îmbogăţită cu hormoni de creştere şi celule stem), care conţin factori de creştere şi control tisular. De asemenea în cazul căderii părului, dar nu a alopeciei, se poate apela la tratamente injectabile local care conţin vitamine, aminoacizi şi minoxidil ce stimulează creşeterea părului.

Sezonul rece ne scapă de problemele adunate vara?

Acesta este anotimpul ideal pentru rezolvarea tuturor problemelor legate de frumuseţe, pe care nu le putem efectua vara, din cauza expunerii la soare?

„Da, toamna putem face intervenţii precum excizia aluniţelor, a cicatricilor, a lipoamelor sau a chisturilor sebacee. Tot in sezonul rece putem efectua operaţii de rinoplastie, lipoaspiraţie, abdominoplastie sau liftingul coapselor (în special în cazul doamnelor care îşi revin după sarcina) pentru a da un răgaz corpului de a se reface până în vara anului viitor.”

„De exemplu, eu recomand lipoaspiraţia pentru cele care sunt nemulţumite de stratul de grăsime de sub barbie sau acel săculeţ de la subraţ care, indiferent de cât de mult sport am face, nu dispare. Ceea ce trebuie să înţeleagă pacienţii este că procedura de lipoaspiraţie nu se adresează doar acelor persoane cu o greutate corporală mai mare, ea fiind în principal o procedură care ne ajută să scăpăm de depozitele mai rezistente la diete sau exerciţiu fizic”.

Iar în ceea ce priveşte ultimele tendinţe în chirurgia estetică , doctorul Oltjon Cobani spune că se remarcă o întoarcere către naturaleţe, fără buze excesiv mărite sau fețe imobile. Doar un mic ajutor pentru sporirea frumuseţii!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.