Fructele de vara si efectele asupra sanatatii

By  | 

Apa rămâne cea mai bună soluţie, fiind totodată cea mai evidentă. Însă hrana solidă reprezintă şi ea o sursă importantă de lichide, mai ales în cazul fructelor întregi, care sunt compuse din cel puţin 85% apă. Acest procent poate să depăşească 90% în cazul perelor, al pepenilor galbeni şi al pepenilor verzi, scrie RTV.NET.

  • Pericolul din alimentele sănătoase: Fructele şi legumele cu cele mai multe pesticide

"Vedetele" verii, fructele prezintă numeroase avantaje nutriţionale. Ele sunt bogate în nutrimente esenţiale pentru buna funcţionare a
organismului: vitamine, antioxidanţi, minerale şi oligoelemente.

Ele conţin şi fibre, care favorizează digestia şi încetinesc absorbţia zahărului adus în organism chiar de fructul în sine, în timp ce alte alimente bogate în zahăr sunt de obicei digerate rapid, în partea superioară a intestinului.
 


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *