Free the Nipple acopera sfarcurile femeilor cu unele barbatesti

Free the Nipple, campania legată de standardele duble privind cenzura sânilor femeilor, apelează la Photosop pentru a înlocui sfârcurile femeilor cu unele bărbătești, acestea fiind acceptate pe social media.

Dintr-un motiv sau altul, este socially acceptable pentru un bărbat să stea fără tricou pe el în multe situații, în timp ce o femeie este indecentă dacă face același lucru. De fapt, societatea ne obligă să purtăm și sutien mereu, nu doar un tricou, chiar dacă avem sânii mici și nu avem nevoie de el. Mai mult, social media este plină de poze cu bărbați la bustul gol, în timp ce femeile nu au voie să posteze nici măcar o fotografie topless de la plajă.În urmă cu câteva luni, niște tipe din Islanda au decis să… lase sfârcurile libere, de unde și numele mișcării, ca o formă de revoltă. Ele au dorit să atragă atenția asupra faptului că sânii și sfârcurile sunt privite exclusiv sexual, deși, bineînțeles, nu ar trebui să fie. Așa cum era de așteptat, campania a devenit virală și tot mai multe femei din toată lumea, inclusiv din România, au început să posteze fotografii în care li se vedeau sfârcurile. E vorba de poze „normale”, să ne-nțelegem, nu au caracter pornografic.

Dar internetului nu i-a convenit treaba asta, iar mare parte dintre poze au fost șterse. De data aceasta, femeile se întorc cu o armă mai puternică: Photoshop. Dat fiind că sfârcurile bărbaților sunt văzute altfel, artistul american Micol Hebron a venit cu ideea de a acoperi sfârcurile femeilor cu unele bărbătești. A creat un template și l-a urcat pe net pentru a putea fi folosit de oricine, pe care îl găsești mai jos.

A photo posted by !…..Indigo (@awaken_the_souls) on

Regulile Facebook și Instagram spun că pozele în care sfârcul este vizibil vor fi șterse, exceptând situațiile când femeia din poză alăptează sau arată sâni cu cicatrici post-masectomie. Ceea ce e absurd, bineînțeles. Același sân care hrănește un copil devine brusc indecent când copilul nu mai apare în fotografie?

Tu ce părere ai despre #freethenipple?

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise