Formeaza-ti rutina de sport dimineata

Nu ai fost niciodată o persoană matinală şi în fiecare dimineaţă te trezeşti cu greu să pleci la job. Încă 5 minute de somn, asta este tot ce îţi doreşti dimineaţa, însă de multe ori adormi la loc şi te trezeşti panicată pentru că trebuia să fii plecată deja de 5 minute de acasă.

Ora de somn ideală

Calculează-ţi ora la care trebuie să fii în pat ca să poţi să dormi destul, în jur de 7-8 ore, şi să te poţi trezi odihnită. Aşadar, dacă obişnuieşti să te bagi la somn după miezul nopţii nu vei reuşi să adormi de la 10 din prima seară. În timp, formează-ţi obiceiul de a te băga în pat mai devreme cu 15 minute la câteva zile şi vei reuşi să îţi setezi organismul să adoarmă mai devreme.

Ce fel de sport practici

Chiar dacă sălile de fitness au vestiare dotate cu duşuri, special ca să poţi pleca la job fresh, poate că nu este tocmai uşor să pleci în fiecare dimineaţă cu băgăjelul de schimburi după tine. În plus, mai pune la socoteală şi drumul, schimbatul, duşul şi vei avea nevoie de prea mult timp!

Există însă numeroase variante de sport pentru acasă: o rutină de exerciţii aerobice de pe DVD, alergat pe bandă sau prin cartier sau dacă stai la bloc poţi să urci şi să cobori scările. Acesta este un exerciţiu foarte eficient, mai ales dacă vrei să ai un corp bine tonifiat pe plajă. Faci un duş apoi şi eşti ca nouă…şi în plus ai şi un boost de energie şi bună dispoziţie! 

Nu te da bătută

Sigur, o să dureze ceva vreme până o să te obişnuieşti să te trezeşti mai devreme. Important este să nu te descurajezi dacă mai apar şi obstacole în drumul tău, căci ţelul tău este mult prea important ca să renunţi aşa uşor. În plus, dacă vei reuşi să faci asta probabil că vei deveni mai ambiţioasă şi în alte privinţe iar viaţa ta se va schimba în bine datorită micilor tale eforturi susţinute.

Motivează-te

Dă-ţi motive să iubeşti să te trezeşti dimineaţa, ca să faci sport! Fie la fiecare obiectiv important pe care îl atingi îţi dăruieşti o pereche de pantofi noi, fie îţi prepari tot felul de smoothie-uri delicioase, fie îţi petreci mai mult timp cu iubitul tău – făcând sport împreună – fie gândul că vei avea un corp de invidiat în curând: sunt atâtea motive care să te ambiţioneze!

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.