Fond de ten: 5 accesorii, 5 grade de acoperire

Tenul impecabil al modelelor de pe podium nu este nicidecum meritul vreunui program de editare a fotografiilor, ci depinde de modul de aplicare și fond de ten. Alege-le în funcție de gradul de acoperire dorit și uită de retuș!

 

Abia sesizabil

Cremele nuanțatoare acoperă… mai nimic, dar adaugă un plus de luminozitate feței; optează pentru așa ceva dacă nu ai probleme cu coșurile sau cicatricile rămase de pe urma vreunui episod acneic. Însă, aplicată cu degetele, crema pigmentată nu aderă foarte bine pe piele. Aplic-o cu un burete de latex uscat, cu suprafață mai netedă.

Evagarden Makeup Latex sponge, 46 lei, Douglas.ro
Evagarden Makeup Latex sponge, 46 lei, Douglas.ro

Acoperire ușoară

Pentru a camufla micile diferențe de nuanță la nivelul feței, un beauty-balm (B.B.-cream) ar trebui să fie suficient, acestea fiind destinate evidențierii pielii sănătoase, cu bonus-uri precum factor de protecție, corectare ușoară, reglarea producției de sebum sau întreținerea nivelului de hidratare a pielii. Aplică formula cu un burete plat, ușor umezit, apoi tapotează fața pentru un efect natural și luminos.

burete fond de ten
Sephora Multi-texture makeup sponge, 20 lei

Transparență controlată

Vorbim de acel grad de acoperire ce uniformizează deja destul de bine nuanțele feței, incluzând și eventualele imperfecțiuni precum coșuri și pete, însă acestea nu vor fi chiar insesizabile, Fondul de ten lichid se pretează cel mai bine, iar pentru aplicare își recomandăm o pensulă plată pentru aplicarea fondului de ten, în special pe zona T. Mare atenție la estompare, este important să aplici formula cu mișcări scurte, repetate.

pensula fond de ten
Douglas Makeup Foundation brush, 53 lei

Acoperire moderată

Fondul de ten fluid acoperă ideal tenul, fiind compromisul perfect între formulele lichide și cele solide, cunoscute pentru gradul mare de acoperire. Pentru o aplicare fără cusur, pensula de fond de ten tăiată în unghi se descurcă cel mai bine în acestă misiune; începi din centrul feței și întinde spre extreme, având grijă  să estompezi eventualele dungi trasate cu pensula.

pamatuf fond de ten
Shiseido Foundation Perfect Refining brush, 143 lei

Camuflaj major

Petele pigmentare sau cearcănele pronunțate pot da mari bătăi de cap, dar aplicarea unui fond de ten cremă cu o pensulă stufoasă, care depozitează formula cu o densitate crescută, rezolvă problema. Totul e să execuți mișcări de răsucire, astfel încât formula să fie dispusă uniform, putând reveni asupra zonelor cu probleme.

kabuki fond de ten
Make Up For Ever Kabuki foundation, 216 lei, Sephora.ro

Maxim, am spus!

Fondul de ten cu grad mare de acoperire este și cel mai problematic, deoarece poate avea o formulă cae să pună probleme la aplicare, în special în zonele mai puțin accesibile. Aici intră în scenă buretele multi-fațetat de machiaj, care poate aplica și estompa formula în funcție de necesități, astfel încât să nu sfârșești prin a-ți aplica o „mască”.

Beauty blender makeup sponge, 79 lei, Sephora.ro
Beauty blender makeup sponge, 79 lei, Sephora.ro
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.