Foloseste corect crema cu SPF

Sperăm că după atâtea avertizări din partea dermatologilor şi medicilor, ai deprins obiceiul de a aplica zilnic cremă cu SPF ȋnainte de a ieşi afară, ȋn soare, pentru a preveni de la riduri la pete pigmentare sau alte semne de ȋmbătrânire. Din păcate, este posibil să comiţi greşeli mici care să determine o diminuarea masivă a protecţiei ȋmpotriva razelor UV.

Aplici crema de protecţie doar ȋn jurul hainelor
Dacă stai cu grijă ca nu cumva crema grasă să se transfere pe haine şi să ţi le păteze, cumpără-ţi un spray invizibil, dar aplică protecţie pe tot corpul, mai ales pe timp de vară. Dezbracă-te şi aplică ȋn faţa oglinzii pentru a unge tot corpul fără să uiţi de nici un “colţişor”.Foloseşti SPF numai vara
Academia Americană de Dermatologie a realizat un studiu care a demonstrat faptul că nu mai puţin de 80% dintre razele UV afectează chiar şi ȋn zilele ȋn care nu este soare, deci norii nu te protejează câtuşi de puţin, aşa că nu uita să aplici protecţie solară.

Ghidul de protectie solara pentru pielea ta

“Sari” peste anumite zone
Ȋn multe cazuri, cancerul de piele se instalează ȋn cele mai ciudate locuri, aceleaşi pe care le neglijăm constant când aplicăm protecţia solară. Acestea sunt: ceafa, subraţ, ȋn spatele urechilor, pavilioanele urechilor, tălpi, degete şi spaţiile dintre degete, pleoape şi braţele.

Nu aplici protecţie pe buze
La fel ca pielea de sub ochi, pielea de pe buze este extrem de sensibilă şi are nevoie de protecţie specială. Nu aplica o cremă obişnuită de protecţie, ci un balsam de buze cu maximă protecţie sau ruj cu SPF cât mai mare.

Nu aplici destul
Când spune pe ambalaj să aplici un strat subţire de cremă cu SPF, păi asta ar trebui să faci, nu să te rezumi la un “grăunte” de cremă care nu va reuşi să protejeze cu adevărat pielea. Cumpără-ţi mai bine un spray şi pulverizează din plin pe piele, ca apoi, cu mişcări circulare, să masezi pentru ca substanţa să intre bine ȋn piele.

Update de protectie solara

Ce SPF trebuie sa aiba crema ta de protectie solara?

 

Etichete: SPF
Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise