Focus pe decolteu

By  | 

De ce trebuie să acorzi o atenție specială decolteului? În comparație cu alte zone ale corpului, pielea cuprinsă între bărbie și bust este mai subțire și are mai puține glande sebacee. Asta înseamnă că petele pigmentare și ridurile pot apărea mai curând, sau se pot intensifica.

Minimizează ridurile

Liniile orizontale „colier” pot fi puse pe seama pierderii naturale de colagen și mișcărilor repetate cu bărbia în piept. Linille verticale de pe piept, și ele cauzate de pierderea de colagen, pot fi combătute dormind pe-o parte sau pe burtă. Însă o cremă cu peptide și colagen ar putea face minuni pentru fermitatea bustului. Cât despre ridurile de pe gât, masca Dr.Jart+ promite atenuarea liniilor fine și de ridurilor de expresie de pe bărbie și gât.

Sensai Throat & Bust Lifting Effect, 503 lei, exclusiv la Douglas

Dr. Jart+ Dermask Spot Jet Neck &Chin Lift, 48 lei, exclusiv la Sephora

Creează contur

Cremele nu pot sculpta în bărbie sau gușă. Dar tratamentele locale profesionale – piatra Gua Sha și microcurentul — pot remedia situația, cel puțin temporar. Prima, o tehnică specifică Medicine Chinezești, folosește un accesoriu micuț și neted (precum piatra de jad din imagine) pentru a masa fața și gâtul în scopul eliminării tensiunii și definirii musculaturii. O poți face și tu acasă plimbând partea plată a pietrei de la claviculă până la bărbie, iar apoi poți folosi partea proeminentă a pietrei din vârful bărbiei către urechi. Microcurentul, pe de altă parte, trimite curent electric de joasă intensitate, absolut nedureros, prin țesutul facial și musculatura feței, pentru a spori fermitatea, tonifia șu susține drenajul limfatic. Dermatologii recomandă un dispozitiv de uz domestic, precum Nu-Face, pentru a dubla eficiența tratamentelor profesionale.

Piatra Jad masaj Gua Sham 45 lei (produsemasaj.ro)

Nu-Face Trinity Toning Kit, 325$

Citește continuarea materialului în ediția de august a revistei Cosmopolitan România.

Text: Ana-Maria Prunariu

Citește și: Cum iti ingrijesti decolteul… din spate

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *