Fitness: Exerciții pentru brațe

Îți dorești să ai brațe pe care să nu mai fi nevoită să le acoperi? Încearcă aceste exerciții de fitness  pentru partea de sus a trupului, popuse de trainerul CosmoBody Astrid Swan. Lucrează biceps, triceps, umeri și spate, și în plus formează-ți un circuit (fă opt repetări pentru fiecare mișcare, odihnește-te, apoi repetă de două ori) pentru a-ți îmbunătăți ritmul cardiac. Cardio=bifat! Adio cămăși și cardigane de vară, nu mai avem nevoie de ele!

 

1 Ridicări repetate

Stai cu picioarele depărtate, cu brațul stâng în față și brațul drept pe-o parte, ținând câte o ganteră în fiecare mână (A). Ridică brațul stâng la înălțimea umărului în față și brațul drept spre dreapta, la aceeași înălțime cu umărul. Rotește-le imediat astfel încât să ajungi cu brațul stâng pe-o parte și brațul drept în față (B). Revino în poziția inițială și reia.

Repetă la rece

Coordonarea e importantă! „Mai întâi repetă mișcările”, spune Swan. „Ar trebui să fie fluide, deci începe fără greutăți.”

 

2 Umeri de super-woman

Așază-te cu fața pe o saltea de fitness, cu brațele întinse în față. Ține mâinile întinse și rotește-le spre exterior și apoi du-le la spate, bătând din palme deasupra fundului. Fă mișcarea invers pentru a ajunge în poziția inițială. Apoi repetă.

Fără durere

Dacă mișcările la orizontală își dau dureri de șolduri, mai pune o saltea sub tine. Apoi ridică picioarele și rămâi 30 de secunde în cumpănă după fiecare exercițiu.

 

3 Mai tare din spate

Ținând o greutate în fiecare mână, stai în poziția de flotare, cu picioarele depărtate și trupul drept. Îndoaie cotul drept (A). Rotește-te spre dreapta și ridică brațul drept, sprijinindu-te pe mâna stângă (B). Fă mișcarea și pe cealaltă parte, apoi repetă până atingi numărul de repetări.

Nu te ține?

Încearcă cu genunchii îndoiți, dar când ești pe o parte, întinde doar piciorul din față. Swan spune că „vei lucra abdomenul, dar nu riști să cazi în nas!”

 

4 Tricepși de invidiat

Stai cu picioarele depărtate, cu brațele pe lângă corp și cu câte o ganteră în fiecare mână. Executând o mișcare fluidă, ridică brațele până ce formezi litera „Y”. Îndoaie coatele și coboară încheieturile la ceafă, apoi îndreaptă mâinile. Asta e o repriză.

Greu la ridicări

Secretul eficienței unei sesiuni de fitness este alegerea corectă a greutăților. Începătoarele ar trebui să lucreze cu 1-3 kg, iar dacă ești fidelă exercițiilor fizice poți mânui gantere de 3-5 kg.

 

5 Tonifiere totală

Stai cu picioarele depărtate la linia șoldurilor, cu palmele și tălpile pe sol. Ridică fundul astfel încât corpul să fie în linie dreaptă de la umeri la genunchi. Îndoaie coatele pentru a lucra bicepșii. Îndreaptă. Menținând șoldurile fixe, ridică brațul și piciorul stâng, apoi pune-le pe sol cu câțiva centimetri mai în spate. Repetă pe partea opusă. Apoi ia-o de la început.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.