Finlandezii primesc scrisori scanate, posta isi reduce emisiile

Intr-o prima etapa, de proba, voluntarii vor primi un email sau un sms atunci cand scrisorile lor sunt deschise. Apoi, continutul este scanat si trimis, in format pdf, intr-o casuta postala digitala securizata.

„Aceasta (casuta postala digitala securizata) este complet diferita de email. Este ceva comparabil cu web banking”, a explicat Tommi Tikka, director de dezvoltare al companiei de postale de stat Itella. Conversia scrisorilor va avea loc intr-un „context special, securizat”, in care personalul are o serie de obligatii stricte de confidentialitate, a mai explicat acesta.

Plicurile vor fi scanate initial cu ajutorul unor aparate speciale, pentru ca cele care contin si alte obiecte, cum sunt cardurile bancare, sa nu fie deschise. Pana acum, 126 de gospodarii si 20 de companii s-au inscris in aceasta campanie, ce incepe pe 12 aprilie si se incheie la sfarsitul anului. Intre timp, o echipa de cercetatori de la Technical Research Centre din Finlanda va evalua impactul de mediu al acestei actiuni.

Continutul scrisorilor va ajunge in final la destinatari, dar postasii se vor deplasa la domiciliul clientilor doar de doua ori pe saptamana.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.