Filmele de la Hollywood trec pe verde

Ca sa-si mai inverzeasca putin imaginea, asociatia producatorilor americani de film si televiziune a lansat ieri, la Los Angeles, site-ul www.greenproductionguide.com, o baza de date cu produse si servicii prietenoase cu mediul de pe intreg cuprinsul Statelor Unite.

Fondurile de finantare a site-ului provind de la case de productie mari, precum Walt Disney, Fox, NBC Universal, Sony Pictures Entertainment si Warner Bros. Site-ul are deja 1.500 de produse si servicii listate. Acesta contine si o pagina de „Bune practici”, care sugereaza metode alternative de indeplinire a sarcinilor pe platourile de filmare, precum cumpararea de produse de machiaj, de coafat sau de ingrijire personala a caror fabricare nu a presupus teste pe animale.

Cu ajutorul site-ului, producatorii pot dona piese din decoruri pentru a fi folosite la turnarea altor pelicule. Platforma verde are si cu calculator al amprentei de carbon, care masoara emisiile asociate productiilor tv sau cinematografice si ofera sugestii despre cum pot fi reduse.

Noul website este parte a unei campanii mai ample lansata anul trecut de asociatia producatorilor americani, al carei scop este sa puna la dispozitia industriei tv si cinematografice resurse pentru a deveni mai prietenoasa cu mediul.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.