Filme MUST-SEE de Halloween

Primul pe lista este „American Psycho„, cu irezistibilul Christian Bale. Patrick Bateman apare ca un personaj perfect, care se straduieste sa semene atat de mult cu cei din jurul lui, incat se pierde in multime. Filmul are la baza romanul cu acelasi titlu scris de Bret Easton Ellis. Poate fi considerat unul dintre cele mai controversate romane din anii ’80. Scenarista si regizoarea Marry Haroon a declarat: „Filmul trebuie vazut mai degraba ca o fabula, decat o drama realista. Nu este un film cu mesaje adanci, dar sper ca va deschide ochii asupra unor lucruri din societatea noastra, pe care ne-am obisnuit sa nu le mai vedem.”

Daca iti plac filmele-vintage-clasice, incearca „A Nightmare on Elm Street” cu Johnny Depp 🙂 extrem de tinerel si cu Freddy Krugger, interpretat de Robert Englund. Tot un film ideal de vazut de Halloween cu Johnny e si „Edward Scissorhands„.

Din seria „personaje-ciudate-pe-care-le-vezi-prin-casa” mai recomand „What Lies Beneath” (cu Michelle Pfeiffer si Harrison Ford) si „The Others„, care mie personal mi-a placut foarte mult si cred ca se incadreaza perfect de Halloween. Daca nu l-ai vazut, e un MUST si nici nu iti dezvalui ce se intampla! Din aceeasi categorie mai poti viziona „Casper„, „The Addams Family„, „The Rocky Horror Picture Show„, „The Shining„, „The Silence of the Lambs„, „Halloween„, „Poltergeist„, „The Exorcist„, „Night of the Living Dead„.

De Halloween mai avem si vampiri – yey! – asa ca nu strica sa revezi si „Interview with the Vampire” cu Tom Cruise. Iar „Scream” iti ofera scuza perfecta de a cere protectie iubitului. 🙂

In categoria horror-soft recomand „I Know What You Did Last Summer„, „Buffy, the Vampire Slayer” (cu dragutul Luke Perry, Hilary Swank, David Arquette).

Dintre filmele care ruleaza acum la cinematografe, te poti duce la „Mirrors” (la recomandarile si insistentele colegilor mei, Anita si Andrei, am sa-l vad si eu de Halloween) si chiar pe 31 octombrie (coincidenta sau nu) apare si filmul „The Midnight Meat Train„. Este un film horror baza pe o istorioara scrisa de Clive Baker. Un fotograf din New York este pe urmele criminalului in serie „Subway Butcher” – sau „ucigasul din metrou” – si descopera mai mult decat si-ar fi dorit sa afle. A reusit sa realizeze o serie de fotografii fascinante cu cateva din crimele lui, insa devine tot mai captivat de personalitatea criminalului…

Cred ca nu imi ajunge nicio saptamana sa le vad pe toate 🙂 Asa ca vedeti si voi care-i genul vostru (hint: nu rata nimic din ce e cu Johnny, Christian si fantome!)

Happy Halloween!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.