Fii ECO in luna cadourilor!

Este primavara! Anotimpul schimbarii, in care natura se transforma intr-o oaza de verdeata, vremea de afara se armonizeaza perfect cu zambetul oamenilor, totul prinde culoare si ne lasam purtate de sentimentul de liniste de primavara.

Mai mult, este martie, luna in care esti coplesita de cadouri – flori, bomboane, accesorii, pantofii pe care ti-i doreai de mult, rochita pe care ai vazut-o in vitrina luna trecuta sau setul de creme si parfumuri care iti lipseste.

Imbracate in haine de sarbatoare, frumos aranjate cu fundite si ambalaje colorate, toate aceste cadouri au un singur scop: sa te faca sa zambesti, pentru ca fiecare dintre noi meritam sa fim apreciate, iubite si respectate in fiecare zi din an!

Dar ce faci cu toate ambalajele care iti raman in casa dupa aceaa? Ele nu sunt gunoaie, ci sunt deseuri de ambalaje valoroase care, prin reciclare, devin materie prima secundara pentru produse noi. Iata ce iti propunem:

1. Recicleaza!

Colecteaza selectiv deseurile de ambalaje incepand de acasa si apoi depoziteaza-le in pubelele colorate din oras (galben – pentru plastic si metal, albastru – pentru hartie/ carton, si verde – pentru sticla) pentru a fi reciclate.

Ce colectam selectiv?

  • Pubela GALBENA: recipientul din plastic de la produsele cosmetice (lotiune de corp, sampon, balsam, crema), borcanul de plastic de la bomboanele oferite celor mici, recipientul de plastic de la oul de ciocolata etc.
  • Pubela ALBASTRA: celofanul de la flori, punga de hartie de la cadou, cutia de carton de la parfum, cutia de carton de la bomboane, ambalajul de la ciocolata, cutia de la pantofii cei noi, ambalajul de la esarfa etc.
  • Pubela VERDE: sticla de parfum, sticlele de la bauturile alcoolice etc.

1. IDENTIFICA deseurile de ambalaje din locuinta ta.

2. PRESEAZA deseurile de ambalaje din plastic si metal sau cartoanele inainte de depozitare, pentru a economisi spatiul.

3. DEPOZITEAZA deseurile de ambalaje SEPARAT de gunoiul menajer.

4. DEPUNE deseurile colectate separat in containere – galben, verde sau albastru.

2. Reutilizeaza!

Nu stii ce sa le faci cadou celor dragi? Vrei sa le oferi ceva inedit si, in acelasi timp, trebuie sa te incadrezi in buget? Vrei sa iti petreci timpul liber intr-un mod cat mai atractiv fara a fi nevoita sa iesi din casa? Lasa-te condusa de creativitate si creeaza ceva unic pentru cei dragi – folosind chiar ambalajele pe care le ai in casa!

De exemplu, cutia de pantofi poate fi pictata si in ea pot fi depozitate lucruri dragi sau accesorii. De altfel, si punga de hartie de la cadou poate fi folosita pentru depozitare.

Sticlele de la bauturile alcoolice poti fi decorate (prin aplicare de sticla pisata, lipire scoici, bucati de sfoara, sau pot fi pictate) si transformate in adevarate obiecte de design.

Cutiile din carton de la parfumuri sau recipientele de la produsele cosmetice pot fi pictate, taiate si lipite pe o macheta de tine si copilul tau, pentru a realiza orasul viselor voastre. Nu vei obtine doar lucruri unice si inedite, ci vei petrece momente memorabile impreuna cu familia ta.

Fiecare gest in luna martie este pentru noi, femeile si noi stim cel mai bine sa intoarcem aceste gesturi catre cei dragi sau catre natura!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.