Festivalul de Film de la Cannes interzice selfie-urile pe covorul roșu

By  | 

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au interzis selfie-urile „ridicole și grotești” de pe covorul roșu.

Într-un interviu acordat publicației „Le Film Francais”, directorul artistic Thierry Fremaux a explicat motivul pentru care organizatorii au luat această decizie: „Pe covorul roșu, aspectul trivial și încetinirea provocată de tulburarea pe care aceste selfie-uri o creează denigrează calitatea experienței covorului roșu și a festivalului în ansamblu.”

Nu este prima dată când Fremaux a încercat să interzică selfie-urile pe covorul roșu; prima încercare a fost în 2015.

De asemenea, el s-a referit la această practică ca fiind „ridicolă și grotescă”, adăugând că „niciodată nu arăți atât de urăt cum arăți într-un selfie”.

Însă aceasta nu este singura schimbare care va fi adusă festivalului. Începând de anul acesta, criticii de film și jurnaliștii vor viziona filmele în teatrul Debussy în același timp cu invitații din auditoriul principal. Acest lucru se întâmplă în încercarea de a împiedica recenziile timpurii, care pot deteriora perspectivele unui film înainte de lansarea oficială.

Evenimentul de anul acesta va începe cu o zi mai devreme decât în trecut, pe 8 mai (într-o marți), pentru ca ceremonia de încheiere să aibă loc sâmbătă.

 

Citește și: Femeile fără tocuri nu pot intra la Cannes 

Citește și: 5 filme care au facut istorie la Cannes 

*articol preluat din Harper’s Bazaar UK (autor: Danielle Fowler)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *