Femeile trăiesc mai mult dacă sunt înconjurate de natură, arată un studiu

Potrivit unui studiu publicat recent, femeile care locuiesc în case înconjurate de mai multă vegetație trăiesc mai mult decât cele care locuiesc în zone cu puțină verdeață.

Cercetătorii care au efectuat acest studiu au folosit date de la 108,630 de femei, între anii 2000 și 2008 și au comparat riscul mortalității cu nivelul de vegetație din jurul caselor lor. Ei au descoperit că femeile care trăiau în zone mai verzi aveau o rată de mortalitate cu 12% mai mică decât restul.

Citește și: Cum te ajută natura să fii senzațională

Asocierile erau mai puternice atunci când era vorba de decesul provocat de cancer și boli respiratorii. Femeile care trăiesc în zone cu mai multă vegetație au un risc cu 34% mai scăzut de a deceda din cauza unei boli respiratorii și un risc cu 13% mai scăzut de apariție a cancerului.

Legătura dintre sănătate și natură nu se oprește la efectele negative ale zgomotului, poluării și căldurii extreme, așa cum te-ai fi așteptat. De fapt, cercetătorii sunt de părere că atunci când locuiești într-o zonă cu mai multă verdeață există șanse mai mari să vrei să faci sport sau să socializezi mai mult, deci vei fi mai puțin stresată. Mai mult, natura te scapă de depresie.

„Am fost surprinși să observăm asocieri atât de puternice între natură și rata de mortalitate mică”, spune Peter James, unul dintre cercetători. „Am fost surpinși, de asemenea, să aflăm că mare parte din beneficii sunt legate de sănătatea mintală.”

Citește și: Cum să ai un stil de viață eco

Acestea fiind spuse, fă cât posibilul să petreci cât mai mult timp în natură și plantează și tu copaci!

 

 
*articol preluat din Woman’s Day (autor: Lauren Matthews)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.