Femeile însărcinate pot consuma alcool, arată noi studii

Zeci de ani s-a crezut că femeile însărcinate nu au voie să bea alcool, din cauza efectelor negative pe care acesta le poate avea asupra fetusului, însă noi studii arată că un consum moderat nu afectează copilul.

Fiecare femeie, fie că vrea sau nu să devină mamă, știe că alcoolul este total interzis în timpul sarcinii. Sau poate că nu? Potrivit mai multor studii recente, se pare că un consum moderat de alcool – cel mult 7 băuturi pe săptămână – nu influențează deloc dezvoltarea copiilor, cel puțin până la vârsta de 5 ani.Alcoolul poate fi bun pentru inima ta

La aceste studii au participat femei care nu au băut alcool deloc pe parcursul sarcinii, care au consumat o cantitate moderată și care au consumat mult alcool. De asemenea, au fost observați și copiii celor care au băut multe băuturi (minim 5) la o singură ocazie, de genul aniversare sau nuntă.

Rezultatele arată că efectele negative nu au fost găsite în cazul copiilor ale căror mame nu au consumat deloc alcool, au consumat mult doar la anumite ocazii sau au consumat moderal.

În schimb, copiii ale căror mare au consumat mult alcool (9 sau mai multe băuturi pe săptămână) pot avea un IQ mai mic și își pot pierde mult mai repede concentrarea.

Ce efecte are alcoolul asupra sexului

Aceste studii au început încă de când femeile erau însărcinate, pentru ca acestea să fie sigure că declară exact cantitatea de alcool consumată, spre deosebire de alte studii, care s-au făcut mult după naștere, când femeile nu mai țineau minte exact ce și cât au consumat.

Bineînțeles, contează foarte mult ce anume bei în timpul sarcinii – un pahar de bere nu este echivalentul unui cocktail puternic, de exemplu. Din acest motiv, experții recomandă să ne abținem, totuși, însă dacă ții neapărat să bei un pahar de șampanie la aniversarea căsătoriei nu trebuie să îți faci griji că cel mic va avea probleme din cauza aceasta.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.