Femeile care beau alcool seara sunt mai sanatoase

Potrivit unui studiu publicat de revista PLoS Medicine efectuat pe 14.000 de femei, femeile care beau cu moderatie au mai multe sanse decat cele care beau mult sau care se abtin de la bautura sa atinga varsta de 70 de ani intr-o stare de sanatate buna.

Potrivit cercetatorilor, consumul de alcool cu masura in decursul saptamanii e mai bun pentru sanatate decat consumul excesiv de alcool in weekend. Femeile care beau putin si des imbatranesc mai frumos decat bautoarele ocazionale, se arata in acelasi studiu.

In comparatie cu femeile care nu beau, cele cu varste intre 50-60 de ani care beau zilnic 15-30 grame de alcool (1-2 pahare) au mai multe sanse de a atinge ceea ce oamenii de stiinta americani numesc „imbatranirea frumoasa”. Potrivit cercetatorilor, sa imbatranesti frumos inseamna sa ai risc minim de cancer, diabet sau boli cardiace la 70 de ani.

„Cantitatile moderate de alcool ar putea proteja consumatorii, in special femeile care au trecut de menopauza, de riscul de boli cardiace, dar este important sa nu exageram”, a declarat Natasha Stewart de la British Heart Foundation.

Potrivit studiilor, femeile care beau moderat intre 5-7 zile pe saptamana aproape si-au dublat sansele de a avea o batranete lipsita de boli cronice, in comparatie cu cele care se abtin complet. Cu toate acestea, expertii nu sunt siguri ca doar consumul de alcool este factorul care face ca unele femei sa fie mai sanatoase decat altele.

Totusi, si alte studii au aratat ca un consum moderat de alcool duce la reducerea riscului de boli cardiace. Aceleasi studii au aratat ca alcoolul poate avea efecte benefice asupra organismului: reduce rezistenta la insulina, inflamarile si colesterolul marit. Oamenii de stiinta au fost de acord cu aceste rezultate, subliniind importanta moderatiei consumului de alcool.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.